Foto: Publicitātes foto
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina līdz šā gada 15.jūnijam pašvaldību sporta dzīves vadītājus un reģionālos Olimpiskos centrus pieteikties "Olimpiskās dienas" pasākuma organizēšanai.

Latvijā "Olimpiskā diena 2015" šogad notiks 25.septembrī.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot Olimpisko kustību, kuras pamatā ir nezūdošas Olimpiskās vērtības – draudzība, cieņa un izcilība.

Šogad "Olimpiskās dienas 2015" devīze Latvijā ir "Nebrīnies. Piedalies!" un tā ir veltīta Olimpiskā sporta veida – basketbola - popularizēšanai.

"Latvijā populārākā sporta spēle neapšaubāmi ir basketbols", akcentē LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. "Gandrīz gadsimtu esam bijuši liecinieki skaistām un vērtīgām uzvarām, piedzīvojuši neaizmirstamas emocijas, bet galvenais – lepnumu par Latvijas vārdu. Latvijas izcilākie basketbolisti kļuvuši par pasaules basketbola leģendām, un viņu veikums uz visiem laikiem ierakstīts Latvijas basketbola vēstures zelta lappusēs. Tam pamatā ir tradīcijām bagāta treneru skola un jauno sportistu smagais darbs treniņos."

Pasākuma organizētāji prognozē, ka iepriekšējo gadu veiksmīgi aizvadīto "Olimpiskās dienas" norises, būtiski palielinās pašvaldību interesi un dalībnieku skaitu arī šā gada "Olimpiskās dienas 2015" pasākumos. Pagājušā gada rudenī "Olimpiskā diena 2014" vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās vairāk nekā 95 tūkstoši skolēnu 168 norises vietās visā Latvijā, kas atkal bija jauns pasākuma rekords. Sagaidāms, ka šī gada pasākumā pieteikto dalībnieku skaits būs vairāk nekā 100 tūkstoši.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2015" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar basketbola un tā spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī zīmējumu un domrakstu konkursos izveidos un fotogrāfijās iemūžinās iespaidus par tēmu "Basketbols ir mana spēle!".

Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2015" norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

"Olimpiskās dienas 2015" pasākumi būs bez maksas, visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2015.gada sertifikāti, bet labākajām komandām - speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu.

Ar "Olimpiskās dienas 2015" sarīkošanas nolikumu var iepazīties LOK mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!