Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Baltijas ceļa 25.gadadienai, arvien aktīvāk notiek Latvijas iedzīvotāju pieteikšanās velobraucienam, ko organizē Nacionālie bruņotie spēki (NBS) - šobrīd tam jau ir pieteikušies teju 1000 interesentu, un dalībnieku skaits turpina pieaugt, informē AM Militāri publisko attiecību departaments.

Velobrauciens tiks uzsākts sestdien, 23.augustā plkst.9:50 no Igaunijas robežas un plkst.15:00 no Lietuvas robežas, kuru simboliski atklās Latvijas pierobežu pašvaldību pārstāvji. Velobrauciens noslēgsies plkst.20:00 pie Kongresu nama Rīgā, kur dalībniekus uzrunās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Velobrauciena organizators, NBS Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Juris Zeibārts norāda: "Sabiedrība ir ieinteresēta un entuziasma pilna kopīgi piedalīties velobraucienā un atcerēties Latvijas vēsturei nozīmīgo notikumu. Tādēļ aicinām ikvienu pieteikt savu dalību līdz pat brauciena sākumam."

Pasākumā kā brauciena dalībnieki iesaistīsies arī karavīri, zemessargi un jaunsargi, kā arī policisti, robežsargi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un pašvaldību pārstāvji.

Bruņotie spēki un Valsts policija atgādina, ka aizsargķiveres brauciena laikā ir obligātas un nepieciešams līdzi ņemt autovadītāja vai velosipēda vadītāja apliecību. Bērni līdz 14 gadu vecumam drīkst piedalīties velobraucienā tikai kopā ar vecākiem, savukārt jauniešiem no 15 līdz 18 gadu vecumam līdzi jābūt rakstiskai vecāku atļaujai.

Savukārt velobraucējiem, kas startēs pirmajos divos posmos pie Latvijas robežas, ir nepieciešams personu apliecinošs dokuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!