Foto: Publicitātes foto
Jau pavisam drīz, 4. maijā, kad Latvija atzīmēs Neatkarības pasludināšanas 25. gadadienu, Jūrmalā notiks vērienīgs aktīva un veselīga dzīvesveida pasākums – Neatkarības dienas velobrauciens. Simboliskā dalības maksa 1 eiro apmērā tiks ziedota labdarībai – velosipēdu iegādei Jūrmalas pilsētas bērnunama "Sprīdītis" bērniem, informē rīkotāji.

Latvijas Republikas Neatkarības diena ir svētki visiem Latvijas iedzīvotājam visos Latvijas novados un pilsētās. Neatkarības dienas velobrauciens Jūrmalā apvienos gan mazus, gan lielus Latvijas iedzīvotājus, un tie būs svētki ikvienam pasākuma dalībniekam un apmeklētājam. Pasākuma organizatori ne tikai ir padomājuši par katra spējām atbilstošām sacensību distancēm un dzīvespriecīgu svētku programmu, bet arī aicina apvienoties cēlam labdarības mērķim. Ikviena velobraucēja dalības maksa tiks ziedota bērnunama "Sprīdītis" audzēkņiem. Līdz ar to katrs no mums var palīdzēt piepildīt bērnu sapni par velosipēdiem un iespēju ikdienā dzīvot aktīvi un veselīgi.

"Ikvienam bērnam, lai tas augtu un būtu enerģisks, ir nepieciešamas fiziskās aktivitātes, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka "Sprīdīša" bērniem būs iespēja pavadīt brīvo laiku, dodoties velo izbraucienos. Tuvojas vasara, un velosipēdi mums būs ļoti noderīgi, jo tā būs iespēja aktīvi nodarbināt bērnus," saka bērnunama "Sprīdītis" direktore Kristiāna Andersone.

Organizatori aicina velo svētkos piedalīties gan tos, kas ar sportu nodarbojas profesionāli, gan tos, kam tas ir tikai vaļasprieks un enerģijas avots. Velobraucienā būs ikviena spējām piemērotas distances - "Veselības Pasaule" 125 km sporta distance, "Seesam" 40 km tautas distance, 14 km Latvijas ģimeņu distance, kā arī īpaša "Venden" 0,5-1 km bērnu distance.

Iepriekšējā reģistrācija pasākumam - līdz 29. aprīlim. Dalības maksa, reģistrējoties iepriekš, tikai 1 eiro, savukārt bērniem un skolēniem no 1. līdz 12. klasei dalība bez maksas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!