Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Baltijā vērienīgākajam sporta labdarības pasākumam "Nike Riga Run", ikvienam tā dalībniekam ieteicams pievērst uzmanību sagatavošanās procesam. Pasākuma organizatori to piedāvā izdarīt profesionālu treneru vadībā bez maksas, trīs reizes nedēļā "Nike Riga Run" treniņos.

Ar katru gadu augot "Nike Riga Run" popularitātei, palielinās arī to cilvēku skaits, kuri izvēlas ne tikai piedalīties pasākumā, bet tam jau laikus sagatavoties domubiedru grupā. Aptaujājot treniņu dalībniekus, kuru skaits nereti sasniedz pat sešus simtus, kā svarīgākie faktori tos apmeklēt tiek minēti gan treneru profesionalitāte, gan treniņu dažādošana, kā arī iespēja pilnveidot vai pilnīgi no pamatiem uzsākt sportiskās prasmes sevis izvēlētajā sporta veidā pareizi.

Ņemot vērā, ka "Nike Riga Run" masveidīgākā discplīna ir skriešana, tās dalībniekiem treniņi piejami trīs reizes nedēļā: pirmdienās plkst. Uzvaras parkā, kā arī otrdienās un ceturtdienās plkst. 19:00 Mežparkā. Skriešanas treniņu nodrošina "Nike Running Club" treneri Arnis Ozoliņš, Inese Nagle, Jānis Razgalis, Jānis Višķers – ikviens no viņiem, kā profesionāls vieglatlēts, treniņu dalībniekiem iesaka labākās metodes, kā sagatavot savu ķermeni 5 km vai 10 km skrējienam.

"Nike Running Club" treneri "Nike Riga Run" dalībniekiem, kuriem nesanāk apmeklēt treniņus, izstrādājuši trīs treniņu plānus dažādiem sagatavotības līmeņiem: "Piedalīties un finišēt", "Personiskais rekords" un "Būt starp līderiem". Plāni pieejami "Nike Riga Run" mājaslapā, kā arī "Nike Running Club" "Facebook" lapā, un ar to palīdzību iespējams sagatavoties sevis izvēlētajai skriešanas disciplīnai.

Arī lielu popularitāti pēdējos gados iemantojušie nūjošanas treniņi, kuriem aizvien vairāk pievēršas gados jauni sportot gribētāji, norisinās Mežparkā katru otrdienu un ceturtdienu plkst.. Tos vada nūjošanas trenere Linda Andrusa. Paralēli nūjošanas treniņiem, Mežaparkā norisinās arī treniņi iešanā Roberta Radičuka vadībā, kurš nodibinājis Brīvdabas funkcionālo treniņu klubu. Iešanas treniņā, kurš ilgst apmēram 50 minūtes, tiek veikta 3,5 - 4 km distance. Tās laikā vingrinājumi notiek gaitā un izmantojot dažādus vides elementus. Treneris uzsver, ka iešanas treniņi piemēroti ikvienam fiziskās sagatavotības līmenim, jo sevišķi iesācējiem, un tos var lieliski kombinēti ar citām "Nike Riga Run" disciplīnām.

Noteikti tehniskākā no "Nike Riga Run" distancēm – skrituļslidošana – no cilvēka prasa regulāru treniņu apmeklējumu, lai sacensību dienā tas būtu pilnībā pārliecināts par savām spējām vadīt slidas sev vēlamā virzienā un tempā. Tāpēc "Nike Riga Run" skrituļslidošanas treniņi ir Latvijas labākās šorttrekistes, "Krievānes Slidošanas Skolas" vadītājas Evitas Krievānes pārziņā. Skrituļslidošanas treniņos dalībnieku skaits vidēji sasniedz 100 cilvēku atzīmi, un grupa tiek dalīta divās daļās – vieni strādā ar izturību, slidojot, savukārt otri pieslīpē dažādas tehniskas nianses, jo šis nu reiz ir sporta veids, kurā līdzsvars un pareiza ķermeņa koordinācija ir viens no stūrakmeņiem veiksmīgai kustībai uz priekšu. Krievāne uzsver, ka treniņiem arī pašlaik var pievienoties iesācēji, jo katru reizi tiek atkārtoti skrituļslidošanas pamati.

Katram treniņu dalībniekam jau otro gadu ir iespēja arī piedalīties akcijā, kuras laikā jāapmeklē vismaz 20 treniņi un jāsavāc uzlīmes, kuras var apmainīt pret jūras ceļojumu uz Stokholmu no Tallink 4 personām. Tā kā šobrīd līdz "Nike Riga Run" atlikuši mazāk par 20 treniņiem, dalībniekiem, kuri tagad nolēmuši pievienoties treniņiem, gan iespēja piedalīties akcijā vairs nav pieejama.

"Nike Riga Run" organizatori īpaši piedomā par treniņu dažādošanu ne tikai no sportiskās, bet arī izklaidējošā prizmas. Arī šogad norisināsies vairāki tematiskie treniņi, kuru laikā būs iespējams ne tikai atraktīvi pavadīt laiku, bet arī tikt pie dažādām vērtīgām balvām. Tuvākais no tiem – otrdien, 19.augustā, kad Mežaparkā norisināsies "Honda" treniņš. Ikviens, kurš uz šo treniņu ieradīsies, savā apģērbā iekļaujot "Honda" oficiālo krāsu - sarkano, kā arī treniņa gaitā paredzēto distanci skries, izmantojot NIKE+ aplikāciju, piedalīsies izlozē par Nippon Auto sarūpētajām balvām un 100 eiro dāvanu karti no "Sportland".

Arī turpmākie treniņi līdz "Nike Riga Run" tiks aizvadīti, apspēlējot dažādus tematus. Tā piemēram, 26.augustā "Tallink" treniņa laikā dalībnieki aicināti ierasties jūrnieku/atpūtnieku stila apģērbā. Par izklaidēm treniņā un īpašu iesildīšanos rūpēsies Lote, tāpat dalībniekiem būs sagatavota tematiska foto siena. Savukārt 2.septembrī notiks Rīgas Mežu zaļais treniņš - uz to dalībnieki aicināti ierasties zaļos tērpos.

"Nike Riga Run" bezmakas treniņi notiks līdz pat pasākumam, kas šogad, atzīmējot piecgadi, tiks aizvadīts divas dienas - 13. un 14.septembrī. Tāpēc visi, kuri tikai tagad nolēmuši pievienoties vairākiem simtiem sporta entuziastu, kuri jau ir uzzinājuši, ka sportot kopā "Nike Riga Run" treniņos ir aizraujoši, aicināti pievienoties treniņiem, un, protams, ņemt dalību arī pasākumā septembra otrajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!