Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vēl pusotrs mēnesis līdz 10. Kuldīgas jubilejas pusmaratonam, kas pēc neliela pārtraukuma šogad atkal būs Latvijas čempionāta statusā, informēja organizatori.

Sacensības norisināsies skriešanas seriāla BIGBANK "Skrien Latvija" ietvaros. Tas būs piektais posms šajā seriālā.

Jau tradicionāli notiks 21,097 km garais pusmaratons, "Nike" skrējiens (10,5 km), Tautas skrējiens (5,27 km) un "Milzu" bērnu skrējiens, kuru šogad atbalsta vietējais brokastu pārslu ražotājs, ģimenes uzņēmums SIA "Milzu!" Kuldīgā.

Trase vīsies pa skaisto Kuldīgu, ļaujot ikvienam ieraudzīt un novērtēt par Kurzemes pērli dēvētās pilsētas burvību, attīstību un sportisko garu. Kā jau jubilejas reizē pienākas, finišs būs uz pilsētas estrādes skatuves!

Svinot pusmaratona apaļo gadadienu, tiek "kaltas" īpašas medaļas ar zelta zivtiņu jeb zelta vimbu, kas katru pavasari saulē mirdzošu muguru, spītējot spēcīgajai straumei, lec pār Eiropā platāko dabisko ūdenskritumu - Ventas rumbu.

Katrs skrējiens Kuldīgas pusmaratona dalībniekiem ir zināms izaicinājums, sevis pārvarēšana, spēku un varēšanas apliecinājums. Līdzīgi kā šīm zelta zivtiņām, kuras nenogurstoši cīnās, lai sasniegtu mērķi. Pusmaratona organizatori sola, ka tikai jubilejas gadā, visiem sportistiem, kuri saņems medaļas ar zelta zivtiņu, piepildīsies viņu trīs kvēlākās vēlēšanās. Līdzīgi kā latviešu tautas pasakā par zelta zivtiņu.

Organizatori padomājuši arī par tālāku ceļu mērojošiem sportistiem. Tiks piedāvātas naktsmītnes Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13. Līdzi jāņem savs matracis un citas gulēšanai nepieciešamās lietas. Izmaksas vienam cilvēkam - 4 eiro. Manēžā būs iespēja nomazgāties siltā dušā, apmeklēt labierīcības un uzvārīt karstu ūdeni tējai vai kafijai. Izmantot šo pakalpojumu varēs gan 14., gan 15. augustā.

Pieteikšanās sacensībām www.kuldigas-pusmaratons.lv, www.skrienlatvija.lv, www.sportlat.lv vai arī Kuldīgas vieglatlētikas manēžā. Vēl līdz 14. jūlijam iespējams pieteikties par zemāku samaksu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!