Foto: Publicitātes foto
Iezīmējot vienu nedēļu līdz startiem "Lattelecom" Rīgas maratonā, šo un nākamo sestdien (7. un 14. maijā) plkst. 10.00 norisināsies noslēdzošie "Lattelecom" Rīgas maratona koptreniņi Mežaparkā.

Jau rīt uz treniņu aicināts ikviens skrējējs – liels vai mazs, lai veiktu vienu no noslēdzošajiem sagatavojošajiem skrējieniem treneru vadībā. Savukārt 14. maijā, plkst. 10.00, vienu dienu pirms garo distanču startiem norisināsies simbolisks koptreniņš ar ārvalstu elites skrējējiem no Kenijas un Etiopijas.

Noslēdzot aktīvo gatavošanās sezonu, kas kopumā norisinājās 16 nedēļas nogaļu garumā, šo sestdien sporta ārste Sandra Rozenštoka un treneri no Sporta laboratorijas vadīs treniņu iesildošo un atsildošo daļu, kā arī sniegs padomus par pēdējiem sagatavojošajiem darbiem pirms starta, savukārt tiem, kas vēlēsies uzskriet nedaudz vairāk, kopā ar treneriem būs iespēja veikt vieglus tempa un intervāla skrējienus.

Uz treniņu aicināti arī paši mazākie skrējēji, kuri piedalīsies "Rimi" Bērnu dienā. Mazajiem treniņu vadīs "Rimi" sporta eksperts Kārlis Birmanis, kurš klātienē mācīs bērniem, kā pareizi iesildīties un atsildīties pirms sporta, kā arī sniegs noderīgus padomus par sportu un veselīgu uzturu. Līdz ar sportiskām aktivitātēm klātesošie varēs uzzināt arī "Rimi" Bērnu dienas programmu, izņemt starta numurus, lai varētu sākt gatavoties "Rimi" Bērnu dienai, sekojot līdzi gan savam uzturam, gan fiziskajām aktivitātēm.

Sestdien, 14. maijā jeb vienu dienu pirms garo distanču startiem skrējēji ir aicināti piedalīties simboliskā treniņā ar elites sportistiem, kas "Lattelecom" Rīgas maratonā cīnīsies par godalgotajām vietām. Paredzams, ka simboliskajā kopējā skrējienā piedalīsies sportisti no tādām skriešanas lielvalstīm kā Kenijas, Etiopijas, Marokas un Tanzānijas. Treniņš paredzēts ļoti simbolisks un ir lieliska iespēja ikvienam skrējējam satikt ātrākos no ātrākajiem Rīgas populārākajā skriešanas maršrutā, lai uzņemtu kādu kopīgu foto. Zīmīgi, ka uz simbolisko koptreniņu ik gadu ierodas tie elites skrējēji, kas nākamajā dienā izcīna augstākos apbalvojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!