Piektdien, 26. septembrī, jau ceturto gadu pēc kārtas Rīgā Olimpiskās dienas aktivitātēs piedalīsies galvaspilsētas skolas, iesaistot sportiskās aktivitātēs vairāk nekā 26 000 skolēnu un bērnudārzi, kuros kopskaitā vingros ap 6200 mazuļu, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Centrālie Olimpiskās dienas notikumi Rīgā risināsies Hanzas vidusskolā, kur notiks kopīga vingrošana, kurā iesaistīsies ap 700 skolēnu. Rīta vingrošanu vadīs Inese Ļubinska. Savukārt Rīgas 49. vidusskolā Olimpiskās dienas ietvaros risināsies sacensības minihandbolā, kurās piedalīsies ap 100 galvaspilsētas skolēnu.

Olimpisko dienu organizē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, un šogad, pēc LOK sniegtās informācijas, "Olimpiskā diena 2014" notiks 168 norises vietās, kur kopā plāno pulcēties vairāk nekā 95 500 dalībnieku.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2014" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās iespaidus par tēmu "Ko es zinu par handbolu?".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!