Foto: LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena 2018" šogad notiks 21. septembrī 650 norises vietās visā Latvijā un plānots, ka vienlaicīgi visās norises vietās rīta vingrošanā piedalīsies jauns pasākuma dalībnieku skaita rekords – vismaz 145 000 dalībnieki no 95 pašvaldībām, informē LOK preses dienests.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot Olimpiskās vērtības – draudzību, cieņu un izcilību. "Olimpiskās dienas 2018" pasākumi šogad visā Latvijā notiks 21.septembrī un tās devīze ir "Teniss vieno!"

"Šogad "Olimpiskā diena 2018" ir veltīta Olimpiskā sporta veida – tenisa popularizēšanai", akcentē LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. "Teniss pēdējos gados ir aizrāvis ikvienu sporta līdzjutēju un tas licis Latvijas vārdam izskanēt lielākajās tenisa arēnās visā pasaulē. Tas visciešākajā mērā ir pateicoties mūsu tenisa zvaigznēm Jeļenai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai, kuras būs arī "Olimpiskās dienas 2018" vēstneses."

Apkopojot visus pašvaldību pieteikumus, dalībnieku skaits "Olimpiskās dienas 2018" pasākumos šajā gadā palielināsies par 10 000 un sasniegs gandrīz 145 000 dalībnieku. Pirms gada, "Olimpiskā diena 2017" vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās 134 854 dalībnieki 557 norises vietās visā Latvijā.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2018" norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar tenisu un tā spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2018" norises vietās tiek aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

"Olimpiskās dienas 2018" pasākumu dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2018.gada sertifikāti, bet katra pašvaldība saņems LOK speciālbalvas.

Ar "Olimpisko dienu 2018" arī šogad sāksies "Eiropas Sporta nedēļas" pasākumu programma. "Eiropas Sporta nedēļa" norisināsies 22.-29.septembrī un tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.

"Olimpiskās dienas" norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987. gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!