Foto: Publicitātes attēli
Skrituļslidošana ir aizraujošs aktīvās atpūtas veids, ko izbaudīt gan vienatnē, gan labā kompānijā. Jau pavisam drīz, svētdien, 3.augustā, visiem šā sporta veida cienītājiem un profesionāliem sportistiem būs iespēja sanākt vienkopus, lai ar pilnu krūti izjustu sacensību azartu "Lukoil" Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā.

Bet kas būtu jāielāgo, ja vēlies pievienoties festivāla dalībnieku pulkam? Pieredzē dalās sporta kluba ASI treneris Andris Krauja un Latvijas sporta uztura ražotāja "Dion Sportlab" pārstāvis Vladimirs Guščins.

Izvērtē savu sportisko sagatavotību
Lai startētu skrituļslidošanas sacensībās, tev ir jābūt vismaz nelielām iemaņām šajā sporta disciplīnā, jo traukties uz slidām tomēr ir nedaudz sarežģītāk nekā, piemēram, skriet. Tāpēc izvērtē savu sportisko sagatavotību! Tiem, kas tikai nesen sākuši savas skrituļošanas gaitas, ir sarūpēta "Seesam" 4,5 kilometru distance - to pievārēt būs pa spēkam teju ikvienam, tostarp ģimenēm ar bērniem.

Sarūpē nepieciešamo ekipējumu
Lai nodrošinātos pret nobrāzumiem un citām traumām, svarīgi, lai būtu sarūpēts viss nepieciešamais ekipējums, tostarp aizsargkomplekts, kurā jābūt ne tikai ķiverei, bet arī ceļu sargiem, elkoņu sargiem un delnu sargiem. Pirms starta pārliecinies, vai aizsargi nav pārāk vaļīgi vai tieši otrādi - pārāk stingri, jo pretējā gadījumā tie pietiekami labi nepildīs savu funkciju.

Izvēlies atbilstošu apģērbu
Piemērots būs elpojošs krekliņš no sintētiska materiāla, kas izvēlēts atbilstoši laika apstākļiem, bet kājās jāvelk sportam paredzētas, pietiekami garas zeķītes. Svarīgi ir atcerēties, lai zeķītes būtu virs zābaka, jo citādi straujā brauciena laikā var noberzt kājas.

Iesildies ar pabrīvi pievilktām slidām
Mēdz būt tā, ka skrituļotājs pirms starta savilcējus noregulē pārāk cieši, tāpēc pēdas var notirpt vai parādīties citas nepatīkamas sajūtas. Lai no tā izvairītos, iesildies ar pabrīvi pievilktām slidām, lai kājas sarod ar tām. Nepieciešamības gadījumā savilcējus noregulē stingrāk. Mammas un tēti, esiet vērīgi - nesavelciet savu bērnu skrituļslidu savilcējus pārāk cieši.

Baudi vieglu ēdienu un labi izgulies
Dienu pirms sacensībām aizvadi mierīgi, bez pārmērīgām, nogurdinošām aktivitātēm. Labi izgulies un brokastīs baudi vieglu maltīti, piemēram, auzu pārslu biezputru ar medu vai rīsu putru. Lai izvairītos no lieka stresa, saplāno savu laiku - uz sacensību vietu dodies jau laikus. Pirms starta vari apēst banānu vai enerģijas batoniņu. Noteikti padzeries! Tiem, kam svarīgs ir rezultāts, noteikti jāņem līdzi ūdens pudele - to var ievietot speciālā somiņā vai ērti aizbāzt aiz krekliņa tā, lai pudele ieslīpi novietotos starp lāpstiņām.

Reģistrācija "Lukoil" Jūrmalas skrituļslidošanas festivālam turpinās līdz 30.jūlijam; to var veikt internetā , sporta preču veikalos "FANS" vai kādā no "CityFitness" sporta klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!