Foto: F64
11.septembrī Rīgas centrā piekto reizi notiks aktīvās atpūtas un sporta pasākums "Rīgas sporta nakts", informē rīkotāji.

Tās programma solās būt īpaši plaša un interesanta apmeklētājiem. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, "Rīgas Sporta nakts" tiks dalīta vairākās zonās - "Sporta Expo", "Vesels ēdis", "Dzīvo vesels", un "Ģimeņu un bērnu aktīvās atpūtas parks". Visas aktivitātes tiks koncentrētas gar pilsētas kanālu, Bastejkalnā un Kronvalda parkā. Šeit darbosies dažādas sporta federācijas, klubi, veselīga un sabalansēta uztura speciālisti, veselīga dzīvesveida piekritēji, vitamīnu, diētas speciālisti, tūrisma uzņēmumus un organizācijas, sporta uztura kompānijas, fizioterapēti, rehabilitācijas centri. Sporta ārsti sniegs konsultācijas, bet sporta skolas informēs vecākus par bērnu sportošanas iespējām Rīgā. Pasākuma centrālā vieta būs laukums pie Brīvības pieminekļa, kur notiks dažādu aizrau-jošu sporta veidu prezentācijas, konkursi, atklātie treniņi un paraugdemons-trējumi. Kanālā par ceļojošo kausu sacentīsies augstskolu komendas, bet apmeklētājiem tiks dota iespēja uzstādīt Rīgas kanāla ātruma rekordu, piedaloties airēšanas sprinta sacensībās "Kanāla dragreiss". Pirmo reizi pasākums noslēgsies ar Roller Disko.

Kā jaunums ir šī gada programmā iekļautais Sportistu gājiens. Gājiena mērķis ir apvienot vienā pulkā bērnus no sporta skolām un sporta klubiem, sporta federāciju un profesionālo klubu sportistus, sabiedriskās organizācijas un mūsu slavenākos aktīvos sportistus un sporta veterānus. Organizatori aicina gājienam pieteikties sporta skolas, interešu klubus, sporta federācijas un sporta klubus. Ceram, ka dalībnieku rindas papildinās arī Latvijas populārākie sportisti, tā popularizējot augsto sasniegumu sportu. Gājiena maršruts tiek plānots no Doma laukuma pa Smilšu un Vaļņu ielu. Tā noslēgums būs laukumā pie Brīvības pieminekļa.

"Rīgas Sporta nakts" mājas lapā www.sportanakts.lv joprojām ir iespējams pieteikties dalībai pasākumā. Organizatori gaida organizācijas, kuras ir gatavas iepazīstināt ar savu darbību, iesaistīt apmeklētājus aktīvās nodarbībās un popularizēt aktīvu un veselīgu dzīves veidu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!