Foto: F64

Sestdien Biķernieku trasē tika aizvadītas vēsturisks sacensības, kas ieies vēsturē kā pirmais Rīgas kalnu velosipēdu maratons. Lai gan Latvijas galvaspilsētā šādas sacensības notika pirmoreiz, "SMScredit.lv" MTB velomaratons pulcēja negaidīti lielu dalībnieku skaitu, informē rīkotāji.

Uz starta līnijas stājās vairāk kā 1500 dažādu vecumu riteņbraukšanas entuziastu un profesionāļu, sākot ar pašiem mazākajiem dalībniekiem līdz senioriem ar vairāku desmitu gadu pieredzi sportā. Pozitīvo sacensību gaisotni sacensībās lieliski papildināja arī negaidīti silta saule un labākie laika apstākļi nedēļas laikā.

Sacensībām bija izstrādāta īpaša trase ar dāžada veida segumu gan pa meža ceļiem, gan pilsētu, no Biķernieku meža līdz Juglas ezera krastam. Trasē bija iekļautas Rīgas un Pierīgas mežu teritorijas, pilsētas šķēršļi, tehniskas meža takas un smilšu pauguri. "Pirms sacensībām jutām lielu interesi, cilvēki izteica šaubas, vai tiešām iespējams galvaspilsētā īstenot kalnu velosipēdu sacensībām piemērotu trasi. Rūpīgi strādājām, meklējām piemērotākās vietas, lai izstrādātu aizraujošu un izaicinošu distanci. Dalībnieki to novērtēja un izteicās atzinīgi. Pozitīvās atsauksmes iedvesmo, un noteikti varam apliecināt, ka turpināsim iesākto arī nākošgad. Sagaidām, ka MTB sacensības Rīgā kļūs par nozīmīgu pilsētas tradīciju," pauda sacensību organizators, "Baltijasmaratoni.lv" pārstāvis Kaspars Tupiņš.

Pasākumu īpaši plaši apmeklēja ģimenes ar bērniem, apliecinot, ka riteņbraukšana ir iekaro aizvien lielāku popularitāti kā kopīgs aktīvā laika pavadīšanas veids. Bērni oficiāli sacentās LEGO bērnu braucienā, bet paši mazākie varēja izmēģināt bērnu balansa riteņu STRIDER trasi. Bērni varēja arī likt lietā iztēli Baltijā lielākajā LEGO konstruktoru pilsētiņā, nofotografēties kopā ar "LEGO Movie" varoņiem un izlēkāties piepūšamajās atrakcijās.

Jau ziņots, ka "SMScredit.lv" Rīgas MTB velomaratona "Turkish Airlines" Sporta distancē triumfēja "Rietumu-Delfin" pārstāvis Dmitrijs Sorokins, 45 km distanci veicot vienā stundā, 27 minūtēs un 28 sekundēs, bet sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca Katrīna Jaunslaviete ("Ebike machine") ar finiša laiku viena stunda, 35 minūtes un 34 sekundes.

"Baltijasmaratoni.lv" organizēto tautas sporta pasākumu sezona turpināsies 2. augustā Jūrmalā, kad norisināsies skrituļslidošanas sacensības - Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls, kurā piedalīsies pasaules līmeņa zvaigznes. Turpretī velosporta entuziasti aicināti piedalīties Liepājas velomaratonā 15. augustā. Tautas sporta sacensību dalībniekiem ir iespēja sacensties par jaunu auto - visi, kuri būs finišējuši jebkuru distanci trijos no "Baltijasmaratoni.lv" organizētajiem sporta pasākumiem, piedalīsies "Nissan Pulsar" izlozē. Svinīgā izloze notiks gada pēdējās sacensībās, Jūrmalas MTB velomaratonā 11. oktobrī, noslēdzot sporta pasākumu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!