Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirms Jūrmalas velomaratona, kas notiks jau 21. maijā, visi riteņbraukšanas entuziasti tiek aicināti piedalīties iesildīšanās treniņbraucienos Biķernieku sporta kompleksā, kas notiks katru pirmdienu no 2. maija līdz 16. maijam, kā arī 13. maijā.

Treniņbraucienus vadīs pieredzējušais riteņbraukšanas speciālists Dainis Ritums, "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas treneris.

Lai treniņi noritētu efektīvi un atbilstoši katra dalībnieka spējām, klātesošos dalīs trīs grupās. Dalījums būs atkarīgs no tā, cik daudz stundu vai kilometru šogad jau ir pavadīts braucot ar velosipēdu.

Izturīgākajiem piedāvās septiņu apļu (katrs 5 km) treniņprogrammu. Treneris Dainis Ritums iesaka dalībniekiem paņemt pulsometrus, lai kontrolētu savu slodzi.

Treniņbrauciena pasākumā būs pieejams arī "K-Active" fizioterapeits, kas paskaidros, kā saudzēt tās ķermeņa daļas (ceļu locītavas, muguras lejasdaļu un sprandu), kuras visbiežāk traumē riteņbraucēji. Tāpat fizioterapeits piedāvās izmēģināt kinezioloģisko teipu, kas ir vienpusēji lipīga, dabīga materiāla lenta (kokvilna, akrils). Šā teipa mērķis ir mazināt sāpes, krampjus un noguruma sajūtu pēc treniņa vai sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!