Foto: Publicitātes foto

Sestdien pie tirdzniecības centra "Damme" sāksies Latvijā lielākās rogaininga sacensības - Rīgas rogainings, informēja "xRace" pārstāvji.

Rīgas rogainingam pieteikušies vairāk nekā 850 dalībnieki no Rīgas un citiem Latvijas novadiem, kas ir jauns rogaininga sacensību rekords Latvijā. Orientēšanās sacensībās piedalīsies arī ārvalstu viesi no Lietuvas, Igaunijas un Norvēģijas.

"Rogainings pamatā apvieno orientieristus, skrējējus, piedzīvojumu sporta aktīvistus, nūjotājus un soļotājus, bet kopumā šis sporta veids ir ļoti demokrātisks, sacensībās var piedalīties jebkāda vecuma un sagatavotības dalībnieki, kas vēlas iegūt interesantu un aizraujošu piedzīvojumu pilsētā un pie dabas," lielo iedzīvotāju aktivitāti pamato pasākuma organizatori. Pēc sacensību kartes un distances autora vārdiem, rogaininga distance būs ļoti daudzveidīga, iekļaujot Imantas, Iļģuciema un Ķīpsalas apdzīvotās teritorijas, kā arī intriģējošās Spilves pļavas un skriešanai pateicīgos mežus Buļļupes krastos.

Sacensībās var piedalīties trīs dažādās distancēs - divu, četru vai sešu stundu garumā. Lai gan klasiskā rogaininga garums ir 24 stundas, tomēr sacensības notiek arī ar īsākiem kontrollaikiem - Rīgas rogainingā izturīgākajiem dalībniekiem būs pieejams sešu stundu kontrollaiks un četru stundu kontrollaiks, bet ģimenēm ar bērniem - divu stundu kontrollaiks. Rīgas rogaininga īpašā un neparastā iezīme būs urbānās teritorijas apvienošana ar dabu. Pārvietošanās distancē notiks ar kājām - ejot vai skrienot.

Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no diviem līdz pieciem cilvēkiem noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē pilsētā un mežā izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu. Vienlaikus Rīgas rogainings būs pirmais Latvijas Rogaininga kausa izcīņas posms.

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Tās organizē "xRace" sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un "O!Latvija", atbalsta - "Isostar", "TC Motors", "Garmin", "Rimi", "Sony Action Cam", "Asics", "MySport", "Vichy", tirdzniecības centrs "Damme", "1188", ISIC un "VSK Noskrien".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!