Foto: DELFI
Jau sesto gadu Nordea Rīgas maratona organizatori sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu ir raduši iespēju Rīgas skolu skolēniem piedalīties Nordea Rīgas maratona 5 km distancē par pazeminātu maksu – 1 latu. Šogad noteiktais dalībnieku limits ir 1200 skolēnu.

Kopumā 2012.gadā 5 km distancē jaunāki par 18 gadiem bija vairāk nekā 3 000 dalībnieku, no kuriem gandrīz puse bija Rīgas skolas kausa izcīņai reģistrētie skolēni. Ļoti ceram, ka pašiem jauniešiem piedalīšanās Nordea Rīgas maratonā sniedza pozitīvas emocijas un nostiprināja paliekošu skriešanas mīlestību.

Pieteikšanās

Skolas komanda piesakās elektroniski nosūtot informāciju par skolas komandu Maratona organizatoriem marathon@necom.lv (norādot skolas nosaukums, plānoto dalībnieku skaitu komandā un kontaktpersonas datus). Pieteikties iespējams līdz 26.aprīlim (piektdienai) vai līdz 1 200 dalībnieku limita sasniegšanai. Maksimālais vienas skolas komandu dalībnieku skaits nav noteikts. Vairāk par pieteikšanās procedūru lasiet Nolikumā. Pirmajā skolu reģistrēšanas nedēļā sasniegta jau puse no kopējā dalībnieku limita, tādēļ aicinām nekavēties ar savas skolas komandas reģistrēšanos!

Kausa izcīņa

Kausa izcīņā piedalīsies tikai skolas, no kurām finišēs vismaz 20 dalībnieki - skolas iegūto punktu skaits tiks aprēķināts summējot visās vecuma grupās iegūtās labākās 20 vietas. Rīgas domes kausu iegūs komanda, kurai kopsummā būs vismazākais punktu skaits.

Rīgas skolu kauss kā tradīcija tika iedibināta 2008.gadā. Kauss tika izveidots, domājot par jauno maratonistu un skrējēju paaudzi, lai padarītu pilsētas skriešanas svētkus maksimāli pieejamus ikvienam.

Kopumā 2012.gadā skolu kausa izcīņai, līdzīgi kā iepriekšējos gados, kvalificējās 15 skolas, bet kausu izcīnīja Rīgas Centra Humanitārā vidusskola (2011. un 2012.gada Nordea Rīgas maratona skolu kausa ieguvēja). 2011.gadā skolu kausa izcīņā piedalījās 1 193 dalībnieki no 15 skolām. 2010.gadā skolu kausa izcīņā piedalījās 685 skolēni no 20 skolām un 2009.gadā piedalījās 274 skolēni no 15 skolām (2010. un 2009.gadā kausu ieguva Rīgas 66.speicālā vidusskola). Savukārt kausa izveides gadā - 2008. - Rīgas skolu kausa izcīņā piedalījās 246 skolēni no 15 skolām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!