Foto: Publicitātes attēli

Rosinot arī pašos mazākajos interesi par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, atklāta pieteikšanās "Rimi" bērnu maratonam, kas iekļausies "Lattelecom" Rīgas maratona oficiālajā programmā, informēja organizatori.

Rimi bērnu maratons tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas, un tieši tas 16.maijā pirmo reizi notiks 11. novembra krastmalā, dienu pirms garāko distanču – 5, 10, 21 un 42km – starta. Sākums ir plānots plkst. 10.00, bet skriešanas svētki ilgs līdz pat plkst. 15.00. Skriet maratonā ir aicināti visi bērni līdz 12 gadu vecumam. Dalība Rimi bērnu maratonā ir bez maksas.

Ikviens bērns, vecumā līdz 12 gadiem var pieteikties dalībai "Rimi" bērnu maratonā. Pieteikšanās notiek internetā lielveikalu tīkla "Rimi" mājaslapā, sadaļā "Rimi bērnu maratons". Maratona numurus ir iespējams izņemt klātienē "Rimi" hipermārketos t/p "Alfa", t/c "Olimpija", "Azur", "Damme", "Spice", A7, Salaspilī, Ogrē un Valdemāra ielā, kā arī "Lattelecom" Rīgas maratona rīkotajos treniņos Mežaparkā, kas notiek svētdienās plkst. 10:00. Vienu dienu pirms Rimi bērnu maratona, 15. maijā, dalībnieki numurus varēs izņemt arī "Lattelecom" Rīgas maratona Expo pasākumā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Maratona organizatori ir īpaši parūpējušies par to, lai bērni un vecāki pasākuma laikā justos droši. "Rimi" bērnu maratona dalībnieka starta komplektā būs iekļauta arī drošības aproce, uz kuras uzrakstīt vecāku tālruņa numuru un aplikt bērnam ap roku, lai viņu nepieciešamības gadījumā varētu sazvanīt.

Dalība maratonā ir bez maksas, un tajā ir paredzētas trīs trases dažāda vecuma bērniem. Tasīte Mazie – dalībniekiem vecumā līdz 6 gadiem. Trase Lielie būs paredzēta dalībniekiem vecumā no 6 līdz 10 gadiem. Tā būs 420 metru gara, un starts notiks ik pēc 30 minūtēm. Savukārt trase Vislielākie būs piemērota dalībniekiem vecumā no 10 gadiem, būs 840 metru gara un starts notiks ik pēc 30 minūtēm. Pasākuma laikā bērniem būs iespēja ne vien kārtīgi izskrieties, bet arī piedalīties dažādās jautrās un sportiskās spēlēs un aktivitātēs, kā arī pārbaudīt bērna fizisko sagatavotību. Visu dienu lielos un mazos uz skatuves priecēs Lauris Reiniks, Knīpas un Knauķi, Nikolajs Puzikovs un Podziņas, Māris Grigalis un Kukaiņi, kā arī Lienes Šomases audzēkņi un daudzi citi.

"Man ir liels prieks, ka "Lattelecom" Rīgas maratonam ir parādījies mazais brālis – "Rimi" bērnu maratons, kas nozīmē, ka šogad skriešanas svētki ilgs veselas divas dienas pēc kārtas. Bērniem tā būs lieliska iespēja iesildīties pirms nākamajā dienā skriet piecu kilometru distanci savukārt vecāki varēs lieliski pavadīt laiku kopā ar savām atvasēm, sportojot un baudot jestrus muzikālus priekšnesumus un svētku atmosfēru Krastmalā," stāsta Aigars Nords, "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

"Lai arī Rimi bērnu maratons notiks jau trešo gadu, šogad tas ir ievērojami audzis un piedzīvojis iespaidīgas pārmaiņas. Pirmo reizi Rimi bērnu maratona vēsturē tas tiks rīkots 11. novembra krastmalā – turpat, kur vienu dienu vēlāk Lattelecom Rīgas maratonā sacentīsies pieaugušie maratonisti, starp kuriem būs arī pasaules līmeņa sporta zvaigznes. Pasākuma apmeklētājiem esam sarūpējuši jautru un daudzveidīgu programmu – koncertus, stafetes, kino, piepūšamās atrakcijas un citus pārsteigumus, kas patiks bērniem un neliks garlaikoties arī pieaugušajiem," komentē Laura Podskočija, "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!