Foto: Publicitātes foto
Jau 5. jūnijā ar tradicionālo Jūrmalas velomaratonu tiks atklāta "Baltijas maratoni" 2016. gada sezona. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta ģimenēm un bērni līdz 12 gadu vecumam LEGO bērnu distancēs varēs piedalīties bez maksas, informē rīkotāji.

Sezonas ietvaros norisināsies septiņi sporta un izklaides pasākumi ar plašu aktivitāšu programmu pasākuma dalībniekiem, velomaratoni, kalnu velosipēdu, jeb MTB velomaratoni, Latvijas čempionāts skrituļslidošanā, rudens – ziemas orientēšanās spēle un Latvijā jauns notikums, pirmais Jūrmalas krāsu skrējiens 2. jūlijā.

Maratonu pasākumi ir aktīvās atpūtas sacensības ar fokusu uz ģimenēm. "Pagājušajā sezonā gandrīz trešā daļa "Baltijas maratoni" dalībnieku bija bērni. Esam ļoti priecīgi redzēt ģimenes vairākās paaudzēs, kas brauc paši un māca braukt savus bērnus, kopīgi pavadot laiku veselīgi un aktīvi. Mazie braucēji šeit saņem savas pirmās medaļas, diplomus un neizsakāmu pozitīvās enerģijas lādiņu. Tās ir īpaša atmosfēra," uzsver "Baltijas maratoni" sezonas organizators Kaspars Tupiņš. Reģistrējoties sacensībām iepriekš baltijasmaratoni.lv mājas lapā, bērniem līdz 12 gadu vecumam dalība visos pasākumos ir bez maksas. "Mēs gribam redzēt sev apkārt dzīvespriecīgus, aktīvus bērnus, tā ir Latvijas nākotne. Nauda nedrīkstētu būt šķērslis pirmajiem sasniegumiem un ticībai saviem spēkiem."

Šogad "Baltijas maratonu" organizēto pasākumu sezonā plānotās sacensības:
• Jūrmalas velomaratons 5. jūnijā
• Jūrmalas krāsu skrējiens 2. jūlijā
• SMScredit.lv Rīgas MTB velomaratons 23. jūlijā
• Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls un Latvijas čempionāts 13. augustā
• Skandi Motors Liepājas velomaratons 20. augustā
• Jūrmalas MTB velomaratons 8. oktobrī
• Jūrmalas Ziemassvētku orientēšanās rudens / ziemas periodā

Katrās sacensībās plānotas dažādu garumu distances, to skaitā gan garās distances ar laika limitu, kas būs piemērotas sporta veida profesionāļiem, gan īsākas distances, piemērotas ģimenēm un vienkāršiem aktīvās atpūtas cienītājiem, kas viegli pieveicamas fiziski aktīviem cilvēkiem bez ilgstošiem treniņiem un sagatavošanās. Tāpat katrās sacensībās būs LEGO Bērnu distances, kas norisināsies pa vecuma grupām no 2 līdz 12 gadu vecumam, pielāgojot trases garumu individuāli katrai vecuma grupai. Piemēram, velosacensībās bērnu trasē, vecāku atbalstīti, piedalās mazuļi ar skrejriteņiem un trīsriteņiem jau no 2 gadu vecuma. Katrs bērns finišā saņems piemiņai īstu medaļu un diplomu, bet ātrākie dalībnieki pa vecuma grupām saņems balvas.

Papildus jaunumiem, šogad tiks turpinātas arī vairākas veiksmīgas tradīcijas. Pasākumos plānoti dzīvās mūzikas koncerti, dīžeji, kā arī dažādas citas izklaides. Tāpat sacensību dalībnieku draugi un paziņas varēs sekot līdzi sacensībām interneta televīzijā tiešraidē.

Visi dalībnieki, kas būs reģistrējušies un finišējuši vismaz trijos no sezonas pasākumiem, arī šogad piedalīsies automašīnas "Nissan Pulsar" izlozē, kā arī būs iespēja laimēt jaunu "Cervélo" šosejas riteni. Svinīgā izloze notiks gada pēdējās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!