Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien, 31. martā, mājas lapā www.velo.lv sākusies reģistrācija vienam no Eiropas galvaspilsētu vadošajiem riteņbraukšanas pasākumiem – "Elkor" Rīgas velomaratonam.

Aizraujošais velonotikums norisināsies 31. maijā 11. novembra krastmalā. Par katru dalībnieku, kurš pieteiksies "Nutrilite" komandā, kompānija "Amway" ziedos divus eiro talantīgā BMX braucēja Gustava Pētersīļa rehabilitācijai.

"Elkor" Rīgas velomaratons ir lielākais un iecienītākais riteņbraukšanas notikums Rīgā. Tas ir lieliski piemērots ne tikai sportistiem un amatieriem, bet arī ģimenēm ar bērniem, uzņēmumu kolektīvu komandām, kā arī draugu kompānijām. Pagājušajā gadā velomaratonā piedalījās teju 4000 dalībnieku. Šogad par vienu no mērķiem ir izvirzīts pulcēt ap 5000 velomīļu. Starta un finiša vieta, kā jau pēdējos gados ierasts, būs 11. novembra krastmalā. Distances maršruts vedīs pa Rīgas lielākajām ielām un tiltiem izveidoto nepilnu 16 kilometru garo apli.

Ikviens aktīvās atpūtas cienītājs varēs piedalīties kādā no trijām distancēm. Licencētie sportisti aicināti piedalīties 94,8 kilometru garajā "Dion" sporta distancē. Amatieriem, uzņēmumu kolektīviem un draugu kompānijām lieliski piemērota būs 31,6 kilometru garā "Spice" tautas distance, kuras uzvarētājiem tiks pasniegti arī Rīgas domes kausi. Bet visas Latvijas ģimenes aicinātas piedalīties 15,8 kilometru garajā "Amway" ģimenes braucienā.

Iepriekšējā pieteikšanās Elkor Rīgas velomaratonam mājas lapā velo.lv sākas 31. martā un turpināsies līdz pat 26. maijam. Tāpat no 7. aprīļa līdz 26. maijam reģistrācija iecienītajām sacensībām tiks organizēta arī "Elkor Plaza" (Brīvības ielā 201) un "Elkor Sports" (Kārļa Ulmaņa gatvē 114) veikalos Rīgā.

Šogad "Elkor" Rīgas velomaratona rīkotāji dalībniekiem piedāvā īpašas cenas. Pirmajā pieteikšanās kārtā līdz 12. aprīlim dalības cenas "Dion" sporta un "Spice" tautas braucienos būs tikai no 5 – 10 Euro. Reģistrējoties "Amway" ģimenes braucienam, tiek piedāvāts īpašs komplekts - vienam pieaugušajam ar trim bērniem dalības maksa kopā ir tikai 5 Euro, savukārt diviem pieaugušajiem un diviem bērniem - kopā 10 Euro.

Dalībnieki, kuri reģistrējas "Elkor" Rīgas velomaratonam, īpaši aicināti atbalstīt sociālo iniciatīvu no kompānijas "Amway". Ikvienam reģistrējoties kā "Nutrilite" komandas dalībniekam, neatkarīgi no izvēlētās distances, būs iespēja atbalstīt talantīgo Latvijas sportistu Gustavu Pētersīli. Pēc smaga kritiena treniņa laikā, patlaban Gustavs atlabst no smagas traumas. Par katru dalībnieku, kurš pārstāvēs "Nutrilite" komandu, kompānija "Amway" ziedos 2 Euro G. Pētersīļa rehabilitācijai. Dalībniekiem tas nemaksā neko papildus.

"Elkor" Rīgas velomaratons šajā gadā sadarbojas ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas doktorantūras studenti Ievu Kundziņu, kura ir veikusi atzītu zinātnisku pētījumu par laimes hormona izdalīšanos braucot ar velosipēdu.

Velomaratonā tiks piešķirtas arī vairākas specbalvas. Tiks noteikts kuplākais darba kolektīvs, vecākais dalībnieks, ekskluzīvākā velosipēda īpašnieks un stilīgākais sacensību dalībnieks. Velomaratons notiek ar Rīgas domes atbalstu.

Lai labāk sagatavotos sacensībām, ikviens ir aicināts piedalīties treniņbraucienos, kas no aprīļa beigām norisināsies Biķernieku sporta kompleksā. Treniņu laikā Latvijas profesionālie riteņbraucēji un Igo Japiņa sporta aģentūras vadītājs Igo Japiņš dos vērtīgus padomus par daudzām aktuālām tēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!