Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nedaudz vairāk par nedēļu atlicis līdz Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla - SEB MTB maratona sestajam posmam. Tas 10. augustā norisināsies vienā no aizraujošākajām un pauguriem bagātākajām trasēm - Cēsīs. Iepriekšējā pieteikšanās Cēsu posmam noslēgsies 6. augustā, informē organizatori.

Cēsis ir ne tikai viena no senākajām un reizē skaistākajām Latvijas pilsētām, bet arī šī ir vieta, kur augstā cieņā tiek turētas riteņbraukšanas tradīcijas. Cēsis Latvijas riteņbraukšanai ir devušas vairākus Latvijas izlases dalībniekus gan šosejas, gan arī MTB riteņbraukšanā. Pateicoties reljefam un vietējo entuziasmam šī ir pateicīga vieta tieši kalnu riteņbraukšanai. Jau vairāk nekā 10 gadus Cēsīs norisinās arī Latvijas lielākais kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāls SEB MTB maratons. Pēdējos gados šo aizraujošo sacensību seriālu pilsēta uzņem divas reizes.

10. augustā Cēsis uzņems SEB MTB maratona sezonas priekšpēdējo sesto posmu. Finišs, numuru izņemšana, pieteikšanās un bērnu sacensības arī šogad gaidāms Cēsu pilsētas stadionā. Pateicoties trases veidotāju Jāņa Citko un Vilmāra Tomsona pūlēm, izmaiņas piedzīvojušas pašas distances, īpaši "Skandi motors" brauciens.

Šajā distancē, kuras garums būs ap 70 kilometriem, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, iekļautas daudz vairāk meža taciņas, nobraucieni un arī virkne jaunu kāpumu. Braucējiem tas noteikti neliks vilties, jo trase būs ļoti dinamiska, bet reizē arī pietiekami grūta, kas ļaus izjust vēl lielāku gandarījumu par paveikto pēc finiša. Distancē iekļauti arī tradicionālie Cēsu kāpumu – Žagarkalns un Ozolkalns. "Skandi motors" distancē šobrīd kopvērtējuma līderi ir -Andžs Flaksis un Grēte Steimburga, bet komandu vērtējuma galvgalī atrodas "Rietumu – Delfin" vienība. Mājas trasē īpaši spēcīgi varētu būt cēsinieki – Mārtiņš Blūms, Arnis Pētersons un Ivars Prokofjevs.

Tikmēr "Virši – A" un "Mammadaba Veselības" brauciena distances būs nedaudz vieglākas, tomēr arī šeit braucējus sagaida virkne pārbaudījumu skaistajā Gaujas Nacionālā parka teritorijā un tā apkārtnē. Tradicionāli arī šogad riteņbraucējus pirms finiša sagaida ierastais kāpums teju kilometra garumā pa pilsētas ielām. Tikmēr mazākajiem dalībniekiem ļoti piemēroti būs azartiskie bērnu braucieni pa Cēsu stadiona apli. Šeit katrs mazais sportists pēc finiša iegūs gardo Baltais produkciju.

Iepriekšējā pieteikšanās portālā "velo.lv", kā arī veikalā "MySport" Cēsu posmam ritēs līdz pat 6. augusta pulksten 23:59.
Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja "Zaķumuižas" ūdens un "Isostar" enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja "Daily". Jau 13. gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona sestais posms jau pēc divām nedēļām norisināsies Cēsīs.

SEB MTB maratona kalendārs:
10. augusts - Cēsis
28. septembris – Tukums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!