Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina

Šo svētdien Talsos pirmo reizi vēsturē norisināsies iecienītā SEB MTB maratona posms. Gaidāmais pasākums, kas ir sestais no septiņiem SEB MTB posmiem, pulcēs šogad spēcīgāko dalībnieku sastāvu "Skandi motors" distancē, jo uz starta izies visi vadošie "Rietumu - Delfin", "ZZK" un "Sportlife Cycling team" braucēji. Iepriekšējā pieteikšanās norisināsies līdz ceturtdienai.

Latvijas lielākās kalnu riteņbraukšanas sacensības - SEB MTB maratons - pietuvojušās savai kulminācijai. Šo svētdien pirmo reizi ap 2000 velomīļiem pulcēsies vienā no skaistākajām un paugurainākajām Kurzemes pilsētām - Talsos. Gaidāmais posms ir īpašs ar to, ka šeit SEB MTB maratons norisināsies pirmo reizi. Dalībniekus sagaida ļoti aizraujošas trases, kas vedīs pa Talsu pauguraini, iekļaujot Kamparkalnu, biatlona trasi un citas kāpumiem bagātas vietas. Starts un finišs atradīsies pie sporta nama.

Talsu posms izcelsies arī ar spēcīgāko dalībnieku sastāvs, kāds šogad ir bijis kādās no pašmāju MTB sacensībām. Savu dalību posmā apstiprinājuši sevi sekmīgi pasaules kausa izcīņā MTB XCO krosā apliecinājušie "ZZK/ Cēsis" braucēji - Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons. Tāpat redzēsim arī ļoti atzīstamu sniegumu Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā parādījušo Kristu Neilandu.

 Labākais sastāvs būs arī "Sportlife Cycling team" vienībai, kuras rindās startēs iepriekšējā posma uzvarētājs Matīss Preimanis, kā arī Pēteris Janevics, Oskars Muižnieks un citi. Favorītu pulkā jāmin arī - Andri Vosekalnu, Pēteru Prūsu, Dmitriju Sorokinu (visi "Rietumu - Delfin"), Raivi Zīmeli ("MySport veikals"), kopvērtējuma līderi Alges Masigmetu ("ZZK") un citus.

Kā pirmie distancē dosies "Herkuless" bērnu brauciena dalībnieki, sacenšoties Talsu sporta nama apkārtnē. "Skandi motors" 63 kilometru garās distances starts gaidāms pulksten 12:00. Masveidīgā "Virši - A" brauciena (45 kilometri) un "Mammadaba" veselības distances (29 kilometri) sākums būs pulksten 13:30. Ātrākie braucēji "Skandi motors" distancē finišēs ap pulksten 14:00. Jāizceļ, ka zēnu un meiteņu grupu braucēji Talsu posmā startēs uzreiz aiz "Virši - A" distances veicējiem, sacenšoties pa "Mammadaba" veselības trasi. Dalībnieku ērtībām pēc finiša tiks nodrošinātas dušas finiša zonā, kā arī sporta namā. Rīkotāji aicina nodrošināties ar šķidrumu - vēlams trasē ņemt līdzi divas ūdens vai sporta dzēriena pudeles.

Iepriekšējā pieteikšanās Talsu posmam mājas lapā velo.lv noslēgsies jau naktī uz ceturtdienu, bet pieteikties varēs arī sacensību norisies dienā, sākot no pulksten 09:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!