Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON), Jeļizaveta Iļjina

Latvijā populārākais kalnu riteņbraukšana seriāls SEB MTB maratons, kas šogad svin jubilejas 15. sezonu, šajā nedēļas nogalē uzsāks savu sezonas gājumu Kurzemē – 31. jūlijā Kuldīga uzņems sacensību piekto posmu.

Kuldīga ierasti ir viens no SEB MTB maratona seriāla pieturs punktiem, jo šī Kurzemes pilsēta ir viens no Latvijas riteņbraukšanas centriem. No Kurzemes puses nāk pasaules čempioni šosejas riteņbraukšanā Romāns Vainšteins un Emīlija Sonka, arī pēdējos gados Kurzeme ir devusi Latvijai spēcīgus riteņbraucējus.

SEB MTB maratonā Kuldīga ir iezīmēta ar īpašu zīmi, jo šeit risinājušies posmi visu sezonu gaitā. Ierasti starta un finiša zona tiks izvietota Kuldīgas pilsētas estrādē, bet trases šogad ir izmainītas un braucējus sagaida daudz dažādu jauninājumu. "Toyota Hybrid" distancē profesionālie braucēji šķērsos Ventu, pēc tam veiks nelielu apli Ventas labajā krastā un turpinās distanci pa Kurzemes plašumiem. Arī "Virši-A" distance un "Mammadaba" Veselības brauciens pārsvarā risināsies Ventas labajā krastā. "Toyota Hybrid" distancē sportisti šoreiz veiks 69 km, masveidīgākajā "Virši-A" distancē dalībnieki izbrauks 44,8 km, bet "Mammadaba" Veselības braucienā kalnu riteņbraucēji veiks 31,3 km.

Prestižākajā "Toyota Hybrid" distancē vīriešu sacensībās līdera godā šobrīd ir Oskars Muižnieks (Sportlife.lv, 3910 p.), bet viņam seko Ivars Prokofjevs (ZZK, 3861 p.) un Kārlis Baltacis (Carnikavas sporta centrs, 3713 p.). Tā kā sezonas kopvērtējumā ņem vērā 5 labākos no 7 posmiem, tad viens no galvenajiem kandidātiem šobrīd uz uzvaru ir Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin, 2990 p.). Viņš ir uzvarējis divos SEB MTB posmos, vēl vienā bijis otrais, līdz ar to ar veiksmīgu startu Kuldīgā Sorokins var sev ielikt pamatus uzvarai sezonas noslēgumā.

Pēc Kuldīgas posma SEB MTB maratona sezona turpināsies Talsos (14. augusts), bet sezona noslēgsies 25. septembrī Ikšķilē.

Foto: 2015. gada SEB MTB Kuldīgas posms
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!