Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas tehniskākais kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāls TREK MTB Maratons ar piektā posma sacensībām svētdien atgriezīsies Vidzemē – kalnainajās un skaistajās Cēsīs, informēja organizatori.

29.jūlijā, pašā Cēsu centrā plkst. 12:00 tiks dots starts 64 km garajam TREK MTB maratona distancei, kurā dosies lielākā daļa sacensību dalībnieku. Sacensības būs aizraujošas ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem un līdzjutējiem, jo maratona distances braucējiem būs jābrauc divi apļi, uz otro apli viņi dosies cauri pilsētas centram un līdzjutējiem būs lieliska iespēja atbalstīt sportistus. Par papildus aktivitātēm sacensību faniem ir parūpējušies organizatori – būs atrakcijas, konkursi un dažādas izklaides, kā arī iespēja apmeklēt Cēsu Mākslas festivālu, kas šajā laikā notiks paralēli.

Kā sola organizatori, "sēņošanas" šajā trasē nebūs – ir padomāts par vairākām jaunām takām, interesantiem nobraucieniem un ne tik viegliem kāpumiem, kā arī šī būs pašlaik visgarākā TREK MTB Maratonu seriālu distance – 64 km. Savukārt pusmaratona dalībniekiem būs jāveic viens aplis – 32 km garumā. Papildus sacensību garu uzturēs sportisti no kaimiņzemēm – jau vēsturiski Apes un Cēsu posmā piedalās salīdzinoši daudz igauņu sportistu, kas sastāda nopietnu konkurenci mūsu pašmāju sportistiem.
Līdzīgi kā iepriekšējos posmos, arī Cēsīs tiks izcīnīts SPORT 2000 kalnu karaļa tituls un noteikts Abi2 dzeltenā līdera krekliņa īpašnieks. Tāpat norisināsies Virši-A Ekoakcija – ierodoties uz sacensībām ar vienu automašīnu vismaz četratā, dalībnieki varēs pretendēt uz Virši-A atzinību 50 litru degvielas izteiksmē. Katrā no sacensību posmiem tiks iepriecinātas trīs šādas ekonomiskās un videi draudzīgās ekipāžas.

Pašlaik maratona kopvērtējuma līderis ir Raivis Zīmelis (TREK-Philips), kurš saglabā Abi2 dzeltenā līdera krekliņu un Lelde Ardava (Rietumu-Delfin), krietni apsteidzot tuvākos sekotājus.

Katram dalībniekam būs iespēja izvēlēties veicamo distanci, atbilstoši savām fiziskajām un tehniskajām spējām, izvēloties startu:
Maratona distancē (60 km)
Pusmaratona distancē (30 km)
Bērnu sacensībās (500 līdz 1500 m).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!