Foto: F64
Līdz Sieviešu skrējienam 1.maijā atlikusi nedēļa, un šobrīd pasākumam pieteikušās vairāk kā 3500 dalībnieces, kas jau pārsniedz pagājušā gada Sieviešu skrējiena dalībnieču skaitu – 2902, un reģistrācija pasākumam turpinās.

Sieviešu skrējiens Mežaparkā 1.maijā notiks jau otro reizi, un tas ir lielākais šāda veida skrējiens Latvijā.

Sieviešu skrējiena galvenais mērķis ir sniegt iespēju jebkurai sievietei pievērsties sportiskam un aktīvam dzīvesveidam, uzsvaru liekot uz fiziskās slodzes un uztura sabalansētību mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā. 1.maijā Mežaparkā sievietēm būs iespējams piedalīties skriešanas vai iešanas disciplīnā ar vai bez laika kontroles, kā arī notiks īpašs bērnu skrējiens. Piedalīšanās kopīgā skrējienā vai iešanas disciplīnā vairo atbalsta sajūtu un ticību saviem spēkiem, dod iespēju iegūt jaunus draugus, pavadīt laiku veselīgā veidā, padarot fiziskās aktivitātes par piedzīvojumu.

Jau no 26.marta, Vecrīgā, Kaļķu ielā darbu sāks Sieviešu skrējiena EXPO telts, kurā ikviens interesents varēs iegūt sev interesējošo informāciju par Sieviešu skrējienu un reģistrēties. Sacensību numuru izsniegšana EXPO teltī notiks 28. un 29.aprīlī, kā arī 30.aprīļa vakarā Mežaparka Lielajā estrādē, sagatavošanās treniņa laikā. Sacensību organizatori aicina dalībnieces reģistrēties un numurus izņemt savlaicīgi, iepriekš norādītajos EXPO laikos, jo sacensību dienā 1.maijā Mežaparkā var veidoties rindas. Reģistrācija skrējienam turpinās mājas lapā www.sieviesuskrejiens.lv, kā arī Nike un Sportland veikalos. EXPO laikā 26. un 27. aprīlī no plkst. 12:00 - 18:00 un 28.un 29. aprīlī  no 14:00 - 20:00 ikviens EXPO apmeklētājs varēs piedalīties Sieviešu skrējiena atbalstītāja Life Fitness organizētajās aktivitātēs: noskriet 500m uz kāda no Life Fitness trenažieriem un tikt pie pārsteiguma balvām vai piedalīties dienas izlozēs, kurās būs iespēja laimēt Airex fitnesa paklājiņu, kas ir daudzu skrējiena dalībnieču iekārota balva.

Pasākuma dienā, 1.maijā jau no plkst. 9:00 Mežaparkā sāksies ar Sieviešu skrējienu saistītās aktivitātes. Pirmais starts - bērnu skrējieniem - tiks dots plkst. 9:30. Savukārt 10:45 Sieviešu skrējiena dalībnieces iesildīs treneris Ralfs Upmanis. Jāatzīmē, ka pirms skrējiena par īpašu pārsteigumu parūpējusies viena no Sieviešu skrējiena vēstnesēm - dziedātāja Aija Andrejeva, kas klātesošos iesildīs un uzlādēs skrējienam ar savu jauno singlu, kas tieši Mežaparkā piedzīvos pirmatskaņojumu. Starts iešanai un skriešanai 7 km distancē sievietēm tiks dots plkst. 11:00 Savukārt apbalvošanas ceremonija notiks 12:20. Visa pasākuma laikā tā apmeklētājas gaida pārsteigumi un aizraujošas aktivitātes, par kurām parūpējušies pasākuma organizētāji un atbalstītāji. Vairāk informācija par skrējienu pieejama www.sieviesuskrejiens.lv. Savukārt pēc Sieviešu skrējiena ikviens aicināts turpināt sportiskās aktivitātes, izbaudot Veselīga dzīvesveida dienas pasākumus, kas 1.maijā Mežaparkā norisināsies visas dienas garumā.

2013.gada Sieviešu skrējiena fotogalerija
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!