Foto: Aleksejs Belokopitovs
Svētdien Mārupē norisinājās vērienīgākās skrituļslidošanas sacensības Latvijā – "Spice" skrituļslidošanas maratons, kas notiek jau piekto gadu. Dion 44 km sporta distancē vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Fēlikss Reihnens ("Powerslide-Matter World Team"), bet sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca viņa komandas biedrene Katarina Rumpus, portālu "Delfi" informē Līga Glāzere.

Kopumā skrituļslidošanas maratons pulcēja vairāk nekā 600 dalībniekus ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Beļģijas, Vācijas un Čehijas.

Maratonā sev piemērotu distanci varēja atrast gan profesionāli sportisti, gan tie, kuriem skrituļslidošana ir hobijs. Šogad skrituļslidotājiem bija iespējams startēt četrās dažādās distancēs – skrituļslidošanas maratona mazākie dalībnieki piedalījās "Maxima" bērnu distancē, "Forum Auto" 6 km distancē piedalījās ģimenes, tāpat savu spēkus dalībnieki varēja pārbaudīt "Turkish Airlines" 11 km tautas distancē un "Dion" 44 km sporta distancē.

"Dion" 44 kilometru sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Fēlikss Reihnens ("Powerslide-Matter World Team"), kas distances finišu sasniedza pēc 1 stundas, 8 minūtēm un 2 sekundēm. Otrais finišēja Bartošs Čojnacki no "Mapei-GPS hosting-BDC" komandas, kas no sacensību uzvarētāja atpalika par 2 minūtēm un 23 sekundēm. Trešais distanci pabeidza Fere Spreits ("Powerslide-Matter World Team"), distanci pieveicot 1 stundā, 10 minūtēs un 26 sekundēs. No Latvijas pārstāvjiem labāko rezultātu sasniedza ziemas Olimpisko spēļu dalībnieks Haralds Silovs, kurš ierindojās 7. vietā, par 3 minūtēm un 5 sekundēm atpaliekot no sacensību uzvarētāja.

Preses konferencē sacīkšu uzvarētājs Fēlikss Reihnens atzina: "Šodien bija ļoti karsts un nācās atdot daudz spēku, lai finišētu pirmajā vietā. Trase bija ļoti interesanta, ar mainīgu reljefu un asiem pagriezieniem. Tieši šādas trases pietūkst Eiropas sacīkšu kalendārā, tāpēc es ļoti ceru, ka šeit sacīkstes notiks arī turpmāk. Esmu pārliecināts, ka mūsu komanda uz nākamā gada maratonu ieradīsies vēl kuplākā sastāvā."

"Dion" 44 kilometru distancē sieviešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Katarina Rumpus, no "Powerslide-Matter World Team", distanci pieveicot 1 stundā, 11 minūtēs un 34 sekundēs. Kā otrā finišēja Laima Kaufiņa no "SkiBox/FILTER", kas no sacensību uzvarētājas atpalika par 4 minūtēm un 52 sekundēm. Trešo vietu ieguva Antra Zemīte ("ASI Ski-box"), distanci pieveicot 1 stundā 29 minūtēs un 8 sekundēs.

Pirmo vietu "Turkish Airlines" 11 km tautas distancē izcīnīja Kaspars Kaljuvē no "Estonia Bont", otrais palika Reinis Znotiņš no "Powerslide Latvia", bet trešajā vietā - Latvijas pārstāvis Krišjānis Ceplis. Sieviešu konkurencē labākā izrādījās Elizabete Jogi no "Estonia Bont", otrajā vietā Arta Irbe ("ASI Ski-box"), bet trešajā vietā - Liene Bondare ("SK Apex").

Sacensības bija patiesi svētki ikvienam dalībniekam, jo bija iespējams ne tikai aktīvi pavadīt savu brīvo laiku un izjust sacensību garu, bet arī iegūt gan naudas, gan citas vērtīgas balvas no maratona atbalstītājiem.

Balvas saņēma arī tie skrituļslidotāji, kas bija īpaši un radoši piedomājuši pie sava vizuālā noformējuma. Balvas tika piešķirtas tādās nominācijās kā "Stilīgākais matu sakārtojums", "Enerģiskākais skrituļslidotājs", "Košākais krekls", "Raibākās zeķes", "Raibākā ķivere", "Muskuļainākais skrituļslidotājs", "Radošākā ģimene" un "Kuplākā ģimene".

Īpašu balvu no "Forum Auto" saņēma krāšņākais un stilīgākais "Forum Auto" ģimenes distances dalībnieks, balvā iegūstot "Peugeot 308 SW" ar pilnu bāku uz nedēļas nogali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!