Foto: Publicitātes foto
Rīgā, 11.novembra krastmalā 3.jūnijā tiks dots starts Tele2 Rīgas velomaratonam, kurā par dalībnieku drošību gādās liela Ceļu policijas brigāde – vairāk kā 100 inspektori, 18 motocikli un 30 automašīnas. Maratona organizators Igo Japiņa Sporta aģentūra sola augsta līmeņa trasi un maršrutu cauri pilsētas sirdij līdzīgi kā prestižākajās sacensībās Eiropā. Šogad "Tele2" Rīgas velomaratona laikā notiks arī īpašs parādes brauciens, kurā pulcēsies krāšņākie un atraktīvākie velomīļi, pavēstīja rīkotāji.

Sacensību direktors Igo Japiņš atklāj: "Tele2 Rīgas Maratona ietvaros notiks arī Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) sacensības Rīgas Grand Prix, kuru distance būs 186,9 kilometrus gara. Tajā startēs 18 riteņbraukšanas komandas no Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas, tai skaitā arī vairāku valstu izlases komandas. Šogad Rīgas Grand Prix atbilst augstiem starptautiskiem standartiem ar interesantu trasi un finišu Rīgas sirdī. Sacensības virzīsies cauri pilsētas centram gluži kā pasaulē prestižākajos braucienos Tour de France (finišs Elizejas Laukos), Giro d Italia (finišs Milānā) vai Maskavas Grand Prix (trase iet apkārt Kremlim). Tas sagādās patīkamus un neaizmirstamus mirkļus ne tikai dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem. Esam rūpējušies, lai Tele2 Rīgas velomaratons notiktu augstākajā līmenī!"

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis: "Priecājos, ka ik gadu kopā ar Tele2 Rīgas velomaratonu ir audzis arī to uzņēmumu skaits, kuru darbinieki piedalās kā vienota komanda. Arī Tele2 strādā entuziastiski velobraucēji – arvien vairāk darbinieku dodas ik dienu uz darbu ar riteni, gan arī nodarbojas ar velo sportu nopietnā hobija līmenī. Šogad Tele2 Rīgas velomaratonā piedalīsimies ar vairāk nekā 230 cilvēku lielu komandu. Aicinu arī citus uzņēmumus, kuri vēl nav reģistrējušies, būt aktīviem un piedalīties, lai apliecinātu savu vienotības garu un pavadītu dienu kopīgā piedzīvojumā, kā arī, iespējams, pārspētu savus konkurentus! Arī šogad plašāk pārstāvētai uzņēmuma komandai būsim sarūpējuši īpašu balvu."


"Kā redzam ikdienā uz ielām, riteņbraukšana Latvijā kļūst aizvien populārāka. Tomēr svarīgi, lai visu satiksmes dalībnieku starpā valdītu tolerance. Tādi pasākumi, kā Tele2 Rīgas velomaratons ir lielisks veids, kā popularizēt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī drošu un pārdomātu braukšanu. Gādājot par maratona dalībnieku drošību, Tele2 Rīgas velomaratonā tiks iesaistīta vērienīga policistu brigāde – vairāk kā 100 Ceļu policijas inspektorus, 18 motociklus un 30 automašīnas," atklāj Valsts policijas Rīgas reģiona ceļu policijas bataljona komandieris Kaspars Spalvēns.

Latvijas policisti ir aktīvi velo braucēji – Policijas velo biedrība startē Igo Japiņa organizētājos velosezonas pasākumos, tajā skaitā piedalīsies arī Tele2 Rīgas velomaratonā.

"Rietumu-Delfin komanda startu Rīgas GP sacīkstēs uztver ļoti nopietni, jo sacensības ir UCI 1.2. kategorija, kurā iespējams nopelnīt starptautiskā reitinga punktus. Ņemot to vērā Latvijas komandas sacensībās plāno piedalīties iespējami labākos sastāvos," atklāj komandas Rietumu –Delfin pārstāve Lelde Ardava.

Lai labāk sagatavotos sacensībām, visi interesenti 28.maijā tiek aicināti uz treniņu Biķernieku auto un moto trasē, kurā Igo Japiņš, bijušais pasaules čempiona Romāna Vainšteina un pasaules vicečempiona Kaspara Ozera treneris, olimpiskā medaļnieka Daiņa Ozola, kā arī citu izcilu riteņbraukšanas profesionāļu treneris, stāstīs par to, kā distancē justies droši un komfortabli, kā labāk sagatavoties sacensībām un iegūt zināšanas kā pareizi braukt grupā un ekonomiskāk izmantot spēkus.

Šodien notikušās preses konferencas laikā velomaratona organizatori Igo Japiņa Sporta aģentūra un mobilo sakaru operators Tele2 kopā ar profesionālo Rietumu-Delfin riteņbraukšanas komandu devās kopīgā trases iepazīšanas braucienā, veicot vienu Tautas distances apli (16 km). Kopumā sacensības notiks trīs distancēs – aktīviem riteņbraucējiem piemērotajā Credit24 Sporta distancē (83,4 km), Tautas distancē (32 km) un Ģimenes braucienā (16 km). Visu distanču velobraucējiem starts tiks dots pašā pilsētas sirdī – 11.novembra krastmalā. Tālāk maršruts vīsies pa Krasta ielu, pāri Dienvidu tiltam un atpakaļ Pārdaugavā trase ies pa Mūkusalas ielu zem Akmens tilta, pāri Vanšu tiltam. Finiša taisne būs krastmalā pie Prezidenta pils. Lai maratona norises dienā neveidotos rindas, Tele2 ir sarūpējis iespēju dalībniekiem izņemt starta numurus 1. un 2. jūnijā Tele2 klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Merķeļa ielā 21. Tele2 Rīgas velomaratons aicināti piedalīties gan profesionāli sportisti, gan amatieri, ģimenes ar bērniem un uzņēmumu komandas.

Tele2 Rīgas velomaratonam var reģistrēties velo.lv un mobilo sakaru operatora Tele2 apkalpošanas centros visā Latvijā līdz 31.maijam. Tele2 un priekšapmaksas kartes Zelta Zivtiņa klientiem līdz 31.maijam ir iespēja saņemt 25% atlaidi dalības maksai.

Oficiālais Tele2 Rīgas velomaratona apdrošinātājs - apdrošināšanas sabiedrība ERGO, reģistrējoties maratonam aicina dalībniekus parūpēties par sevi, iegādājoties nelaimes gadījumu apdrošināšanu, kas pasargās no negadījumu rezultātā radušiem izdevumiem. Tele2 Rīgas velomaratona dalībniekiem apdrošināšanas polise ir pieejama par īpašu cenu - 1LVL.

Savukārt šo svētdien, 27.maijā, nedēļu pirms Tele2 Rīgas velomaratona Uzvaras parkā notiks krāsains velo piedzīvojums mazajiem riteņbraucējiem – jau par tradīciju kļuvušais Rīgas Bērnu mini maratons. Mammas un tēti tiek aicināti pieteikt sacensībām savus mazos censoņus vecumā no 3 līdz 11 gadiem (2001.-2009.gadā dzimušos) mājaslapā www.velo.lv līdz 25. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!