Sestdien, 13.augustā Rīgā, Grīziņkalnā norisināsies pirmais Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, kurā tiks noteikti četri labākie ielu vingrotāji, kas pārstāvēs mūsu valsti pirmajā pasaules čempionātā ielu vingrošanā.

Līdz šim ir norisinājušies vairāki ielu vingrošanas čempionāti visā Latvijā, kuru laikā ir noskaidroti 20 spēcīgākie vingrotāji savās disciplīnās. Uz pirmo oficiālo Latvijas čempionātu Rīgā pulcēsies ielu vingrotāji no Smiltenes, Rēzeknes, Līvāniem, Tukuma, Valmieras, Saldus, Jelgavas, Jūrmalas, Siguldas, Talsiem un citām Latvijas pilsētām.

"Beidzot ir pienācis tas brīdis, kad uzzināsim labākos Latvijas ielu vingrotājus, kuri pārstāvēs mūsu valsts godu vēsturiskā notikumā – pirmajā pasaules čempionātā ielu vingrošanā, kas norisināsies tieši šeit - Latvijā. Sacensību dalībnieki tiks noskaidroti, vadoties pēc pasaules čempionāta disciplīnām," stāsta pasaules čempionāta galvenais tiesnesis Gints Valdmanis.

Sacensības norisināsies vairākās disciplīnās. Čempionu sacensības norisināsies "Meistaru klasē", kurām paralēli būs arī "Tautas klase". Īpaši iespaidīgas būs sacensības frīstailā, kur vingrotāji, lai kvalificētos pasaules līmeņa sacensībām, ir sagatavojuši speciālas uzstāšanās programmas. Frīstaila programma sāksies plkst. 16.30.

Tāpat norisināsies arī "Meistaru klase" spēka trīscīņā - spēka izeja uz pievilkšanās stieņa, atspiešanās uz zemes balstā guļus, atspiešanās uz līdztekām. Līdzās tam norisināsies arī sacensības "Tautas klasē" tieši tādās pašās disciplīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!