Foto: Publicitātes foto
Ar dalībnieku rekordskaitu noritēja TREK MTB - kalnu velosipēdu maratona trešais posms Apē. Vairāk kā 650 dalībnieki stājās uz starta Arvīda Levana mototrasē, lai veiktu Igaunijas pierobežā- Alūksnes un Hānjas augstienē izveidotās kalnainās distances, informē rīkotāji.

Absolūtajā vērtējumā triumfēja komandas Rietumu-Delfin pārstāvis Dimitrijs Sorokins , kurš 55 kilometru maratona distancē uzrādīja rezultātu 2:09:29 un jau ceturto reizi ieguva savā īpašumā lielāko "Vaidavas kausu". Uzvarot starpfinišā, viņš ieguva arī "kalnu karaļa" titulu. Otro vietu šajā vērtējumā izcīnīja Matīss Preimanis, bet trešo- Andris Ponomarenko. Godalgotajā sešniekā iekļuva arī Raivis Zīmelis, Oļegs Meļehs un Mārtiņš Blūms.

Dāmu konkurencē maratonā uzvarēja Lelde Ardava, aiz sevis atstājot Liju Laizāni un Madaru Fūrmani.

"Latvijas Valsts Meži" pusmaratona 33 kilometrus visātrāk pieveica Zigmārs Zučiks, nākamajās vietās : Armands Mivrenieks un Guntis Šeflers. Veiksmīgākās dāmas šajā distancē bija Maija Platace, Ieva Strēle un Iveta Kazaine.

Aptuveni 100 dalībnieku startēja "Zaļā josta" bērnu velosacensībās, un balvas saņēma visi, kuri veica vecumam atbilstošās distances.

Komandu vērtējumā maratonā pirmā vieta"TREK PHILIPS" 1.komandai, nākamajās vietās "Gandrs-Merida" un "MySport-STEVENS". Pusmaratonā veiksmīgākās komandas bija "Vēsā Mierā", "Fans Solavi Team" un "Pēdu nav- 2".

Nākošais TREK MTB velomaratona posms notiks 1. jūlijā Talsos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!