Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Trešdien pulksten 23:59 portālā velo.lv noslēdzās iepriekšējā pieteikšanās populārā SEB MTB maratona noslēdzošajam septītajam posmam. Organizatori aicina visus velo draugus aktīvo MTB sezonu noslēgt aizraujošajā un dinamiskajā Tukuma trasē, uzlabojot savu kopvērtējuma rezultātu.

Vēl tikai piecas dienas atlikušas līdz Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla - SEB MTB maratona - noslēdzošajam septītajam posmam. Tāpat kā pērn, arī šogad tas norisināsies riteņbraukšanas tradīcijām bagātajā Tukuma pilsētā. Jau pagājušajā sezonā daudzi vadošie Latvijas MTB braucēji, kā arī vienkārši entuziasti tieši Tukuma trasi atzina par vienu no pašām aizraujošākajām.

Arī šogad, pateicoties trases veidotājiem, velo draugus sagaida ļoti dinamiska un aizraujoša trase. Masveidīgajā "Virši - A" distancē (37 km) pirmā trases daļā būs gana ātra, bet vienlaikus dinamiska un interesanta. Tikmēr pēdējie kilometri pirms atgriešanās pilsētā solās būt aizraujošs un rudenīgs pārbaudījums pa šaurām taciņām, interesantiem nobraucieniem un kāpumiem. Nedaudz sarežģītāka solās būt "Skandi motors" distance (54 km), kur par uzvaru cīnīsies virkne vadošo pašmāju, kā arī Igaunijas velosportistu. Tikmēr tiem, kuri vēlas izbaudīt skaisto Tukuma apkaimes dabu, piemērotākais būs "Mammadaba Veselības" brauciens (30 km).

Īpaši aicināti piedalīties pēdējā SEB MTB maratona posmā ir paši mazākie riteņbraucēji, kurus sagaida aizraujošie bērnu braucieni, kas norisināsies pie Tukuma ledus halles. Šeit arī gaidāma apbalvošana, loterija un citas aktivitātes.

Pulksten 12:00 tiks dots starts "Skandi motors" distancei, 12:05 par "Baltais" gardumiem sacentīsies bērni. Tikmēr pulksten 13:00 starts gaidāms masveidīgajiem "Virši - A" un "Mammadaba Veselības" braucieniem.

Iepriekšējā reģistrācija Tukuma posmam portālā velo.lv noslēgsies trešdien, 24. septembrī, pulksten 23:59 vakarā. Organizatori aicina ņemt dalību gan tiem, kuri vēlas uzlabot savas pozīcijas kopvērtējumā, gan arī visiem, kas vēlas iegūt pozitīvas emocijas sevi SEB MTB maratonā izaicinot pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!