3. septembrī Siguldā un tās apkārtnē notiks 27. Vienības velobrauciens, kas pulcēs tūkstošiem riteņbraukšanas piekritēju.

Tā galvenais jaunums būs jaunieviestā Retro velo tūrisma distance, kas lieliski piemērota dalībniekiem, kuri vēlas nesteidzīgi baudīt skaisto Latvijas dabu, kā arī pašmāju ēdienus un dzērienus, kas velomīļus sagaidīs īpašajos kontrolpunktos. Par šī gada jaunumiem vairāk pastāstīja velobrauciena organizators Igo Japiņš.


Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu kā svētkus uztver gan rūdīti profesionāļi, gan arī tie, kuri ar velosipēdu pārvietojas reizi gadā. Starp šī gada velobrauciena dalībniekiem būs arī bijušais pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā Raivis Belohvoščiks, kurš jau trešo sezonu sekmīgi strādā par riteņbraukšanas treneri. Tikmēr viņa audzēkne Enia Kaņepēja šajā gadā pārstāvēja Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Jaunā un talantīgā sportiste no Pļaviņu novada aicina savus vienaudžus piedalīties gad lielākajos riteņbraukšanas svētkos – Vienības velobraucienā.



3. septembrī Siguldā gaidāmajā Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā piedalīsies Latvijas retro velo guru Toms Ērenpreiss. Viņš arī viena no aktīvākajām Latvijas Veclaiku divriteņu kluba personībām. Toms pastāstīja par jauno Retro velo tūrisma distanci, norādot, ka, lai tajā piedalītos, obligāti nav nepieciešams retro velosipēds.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!