Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Šajā nedēļas nogalē Siguldā risināsies tradicionālais Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas šogad notiks jubilejas, 25. reizi.

Dalībai velobraucienā pieteikušies jau vairāk nekā 5000 dalībnieku, starp kuriem būs arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Pirms Vienības velobrauciena par tradīcijām bagāto sporta notikumu un gaidāmo 25. Vienības velobraucienu stāsta vairāki šī notikuma neatņemami cilvēki.

20 Vienības braucienos startējušais Račis: "85 gadu vecumā man galvenais ir piedalīties"

Šogad 86. dzimšanas dienu atzīmēs Edgars Račis. Sirmais kungs ir starp nedaudzajiem dalībniekiem, kurš piedalījies visos Vienības velobraucienos pēc Latvijas Neatkarības atjaunošanas. Viņš atzina, ka šogad aiz muguras jau veikti 7000 kilometri ar velosipēdu, bet Vienības braucienā galvenais būs piedalīties un gūt kopības sajūtu!"

Latvijas čempione Ardava: "Siguldas kalna pievarēšana Vienības braucienā rada īpašas sajūtas"

Jubilejas 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienā piedalīsies arī Latvijas čempione MTB maratonā Lelde Ardava, kura atklāja, ka nespēj braukt nesacenšoties MTB distancē. Tikmēr viņas vīrs Edijs, kopā ar abu meitiņu Luīzi, nesteidzīgi pievarēs tautas braucienu. Ģimene aicināja arī citus sajust neatkārtojamo Vienības brauciena auru.

Igo Japiņš: "Vienības brauciens ir viens no senākajiem tautas braucieniem Eiropā"

Kopš 2000. gada Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu rīko "Igo Japiņa sporta aģentūra". Galvenais organizators Igo Japiņš atklāja, ka pēc finiša katrs dalībnieks saņems īpašu jubilejas medaļu, kā arī pirmo 7000 riteņbraucēju vārdi tiks iegravēti īpašā vides objektā, kas atradīsies Siguldas Svētku laukumā. Japiņš sacīja, ka svarīgākais Vienības braucienā ir cilvēka veselības uzlabošana. Viņš aicina visus pulcēties Siguldā 6. septembrī!

Ceru ģimene: "Vienības brauciens ir lieliska iespēja mūsu lielajai saimei būt kopā"

Jau vēsturiski Vienības velobrauciena kuplākā ģimene ir Ceru ģimene. Šogad velobraucienā plāno startēt vairāk nekā 30 šīs dinastijas pārstāvji. No Smiltenes nākusī ģimene atzīst, ka Vienības brauciens ir lieliska vieta, lai būtu kopā. Ceri aicina arī citas Latvijas ģimenes piedalīties šī gada velobraucienā un sajust īpašo atmosfēru.

Riteņbraucējs Bēcis: "Vārda iegravēšana vides objektā īpaši mudina piedalīties Vienības braucienā"

Jau 6. septembrī Siguldā norisināsies gada lielākais notikums riteņbraukšanā - 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Nozīmīgajam velonotikumam gatavojas arī šobrīd vadošā pašmāju riteņbraukšanas komanda "Rietumu - Delfin". Atmiņās par aizvadītajiem velobraucieniem un šī gada uzdevumiem dalījās komandas sportisti - Latvijas vicečempions Krists Neilands un Baltijas velobrauciena aktīvākais braucējs Armands Bēcis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!