Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Igaunijas ciemā Vastse-Roosa, kas atrodas tikai divus kilometrus no Latvijas, spraigās cīņās noskaidroti Latvijas kalnu riteņbrauksanas seriāla "Vivus.lv" MTB maratona uzvarētāji.

Trillera cienīgās asās cīņās un pretinieku komandu aprēķinos Oskaram Muižniekam ("Sportlife Cycling Team") tomēr izdevās nosargāt sezonā iekrāto pārsvaru un tikai par diviem punktiem apsteigt otrās vietas ieguvēju Dimitriju Sorokinu ("Rietumu-Delfin"). Trešais ātrākais vīru konkurencē šogad bija Ivars Prokofjevs ("ZZK-Cēsis").

Kā pienākas lielām sacensībām, arī sieviešu konkurencē bija intriga līdz pēdējiem metriem un sezonas kopvērtējuma uzvarētājas gods šogad Leldei Ardavai ("Rietumu-Delfin"), kas tikai par četriem punktiem apsteidza Katrīnu Jaunslavieti ("eBike Machine"). Trešajā vietā pēc visiem septiņiem sezonas posmiem Ingrīda Šmite ("Sportlife Cycling Team").

Šoreiz "Vivus.lv" MTB Maratona organizatori tradicionālā Apes posma starta un finiša zonu nolēma rīkot pie pārrobežu sadarbības partneriem Igaunijā un sacensību trase piecas reizes šķērsoja Latvijas/Igaunijas robežu. Sezonas noslēdzošajā posmā, kā šogad bieži ierasts Latvijas sacensībās, dubultuzvara "ZZK-Cēsis" braucējiem Arnim Pētersonam un Mārtiņam Blūmam, bet trešais Matīss Preimanis ("Sportlife Cycling Team").

Sieviešu konkurencē 56km garajā distancē uzvarēja Lelde Ardava, otrā Katrīna Jaunslaviete, bet trešā Igaunijas sportiste Mari-Līsa Motusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!