Šogad 1.maijā Mežaparkā notiks jau trešais Sieviešu skrējiens, kopīgā startā apvienojot ap 6000 dalībnieču, kuras veiks septiņu kilometru distanci skrienot, nūjojot vai ejot, informē pasākuma organizatori.

Sieviešu skrējiens ir Latvijā lielākais skriešanas pasākums, kurā startē tikai sievietes, un pasākuma mērķis ir motivēt un uzrunāt ikvienu sievieti uzsākt sportot, neatkarīgi no slodzes intensitātes - vai tā būtu skriešana vai iešana - kā arī iedrošina tās sievietes, kuras sporto individuāli un līdz šim nav piedalījušās masu sporta pasākumos, izmēģināt savus spēkus kādā no izvēlētajām disciplīnām – skriešanā, nūjošanā vai iešanā. Turklāt ikviena dalībniece var startēt ar vai bez laika kontroles.

Lai gandarījums par paveikto un ieguldītajiem spēkiem būtu vēl lielāks, kopīga gatavošanās visās disciplīnās notiek Mežaparka treniņos ceturtdienās plkst. 18.30. Skriešanas treniņus nodrošina "Nike Run Club" un treneri Inese Nagle un Arnis Ozoliņš, nūjošanas treniņus vada Nūjošanas federācijas trenere Linda Andrusa, bet iešanas treniņi (Slow run, Power walking) notiek pieredzējušā fitnesa un Brīvdabas Sporta Kluba trenera Roberta Radičuka vadībā.

Viena no viņām ir LNT ziņu moderatore un žurnāliste Kristīne Garklāva, kurai īpaši tīkami ir skrējieni agros pavasara un vasaras rītos, un lielākais izaicinājums Sieviešu skrējienā būs kārtīga un sistemātiska gatavošanās.

Vēstnešu spilgto septiņnieku papildina arī TV raidījumu vadītāja un aktrise Jana Duļevska. Viņas saikne ar sportu ir visai cieša, jo gan vīrs ir profesionāls sportists un arī dēls aktīvi sporto, gan arī tēvs savulaik ar izciliem sasniegumiem startējis desmitcīņā. Lai gan Jana visur, kur piedalās vēlas uzvarēt, viņa atzīst, ka ir reāliste un šajā, kā arī citos skrējienos tuvāks viņai būs "olimpiskais princips"- galvenais piedalīties.

Jāpiebilst, ka arī šajā, trešajā Sieviešu skrējienā, starp vēstnesēm ir viena profesionāla sportiste, 2014. gadā tā bija Laura Ikauniece, bet šogad - vieglatlēte un šķēpmetēja Madara Palameika. Viņa, kā izrādās, garo distanču sacensībās līdz šim nekad nav piedalījusies, bet atzīst, ka kopā ar pārējām sievietēm treniņos jūtas daudz spējīgāka šāda veida distancēs, nekā darot to vienatnē.

Savukārt Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane, kurai skriešana nav lielākā aizraušanās, gatavojoties Sieviešu skrējiena startam, cer iepazīt "skriešanas burvību" un to saukt par savu ikdienu arī pēc 1.maija.

Pieci.lv radiobalss un aktrise Marta Līne uzskata, ka veselīgs dzīvesveids un pašpārliecinātība iet roku rokā un atklāj, ka sportojot jūtas laimīgāka. Savukārt portāla Dievietei.lv sadarbības projektu vadītāja Ilze Raudiņa šajā pavasarī pieņēmusi vismaz divus izaicinājumus - kļuvusi par Sieviešu skrējiena vēstnesi un piedalās "3 mēnešu izaicinājumā" , kura ietvaros cenšas uzlabot savu ķermeni un skrien vairāk un intensīvāk.

Aktīvs dzīvesveids tuvs ir arī stilistei un zīmola "EIGHTCRAFTS" radītājai Diānai Godmašai, kura skrien un sporto, lai atgūtu dzīvesprieku, kā arī uzskata, ka sports māca plānot laiku un nepadoties un ir lielisks paraugs mērķu uzstādīšanai un to realizēšanai.

Vairāk par pasākumu - www.sieviesuskrejiens.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!