Foto: AP/Scanpix
Amerikāņu riteņbraucējs Tīdžejs Van Gārderens Zikas vīrusa dēļ attiecies piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ceturtdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Lēmumu 27 gadus vecais sportists pamatojis ar to, ka viņa sieva šobrīd ir otrā bērniņa gaidībās. "Ja Džesika šobrīd nebūtu stāvoklī, es spēlēs piedalītos," teica Van Gārderens. "Taču es nevēlos uzņemties risku. Ja kaut kas notiktu, es nespētu ar to sadzīvot".

Lai gan ASV riteņbraukšanas izlase vēl nav paziņojusi sastāvu gaidāmajām Rio spēlēm, tā apstiprinājusi, ka Van Gārderens izsvītrojis sevi no kandidātu loka. Portāls "Cycling Tips" raksta, ka Van Gārderens bijis pats reālākais pretendents uz vienu no divām vietām ASV riteņbraukšanas izlasē.

Iepriekš spāņu basketbola zvaigzne Po Gasols izteica iespēju, ka viņš un citi Spānijas atlēti arī varētu atteikties no dalības 2016. gada Rio spēlēs, Zikas vīrusa draudu dēļ.

Portāls "Delfi" iepriekš vēstīja, ka vairāk nekā 100 zinātnieki parakstījuši vēstuli, kurā aicina atlikt vai pārcelt Rio Olimpiādi Zikas vīrusa dēļ uz citu valsti. Kā norāda vēstules autori, tas tiekot darīts "visas sabiedrības veselības labā". Taču Pasaules Veselības organizācija šo lūgumu noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!