Foto: Reuters/Scanpix
Pēc XXX Vasaras olimpisko spēļu pirmās pilnās sacensību dienas savu vērtējumu par pirmajiem sportiskajiem notikumiem dod Anatolijs Kreipāns.

  1. Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sadedzināja pirmajā setā starta drudzi un pārspēja poļus Mariušu Prudelu/Gžegošu Fijaleku. Gribējās visu un uzreiz un likās, ka tieši pieredzējušākais pārinieks Saša pirmajā setā bija pārāk satraucies, tieši viņa 4-5 kļūdas lielā mērā salauza spēles gaitu pirmajā setā par labu poļiem, bet tāpēc jo vērtīgāka ir uzvara - puiši spēja saņemties un tāda uzvara varbūt pat ir vērtīgāka (psiholoģiskā  ziņā - noteikti) nekā parasta uzvara ar 2:0. Otrajā un trešajā setā mūsu pāris izvilka pāris gandrīz neglābjamas bumbas un vēl pabeidza uzbrukumu ar rezultatīvu sitienu, iekarodams nedalītas publikas simpātijas. Olimpisko spēļu debitants Sorokins vairākās epizodēs izcēlās ar ... olimpisku aukstasinību. Tagad uz šāda viļņa jācenšas noturēties spēlē pret DĀR pāri, kas nav plaši zināms, kas skaitās vājākais Sašas un Ruslana grupā, taču varbūt tieši ar to tas ir bīstams.
  2. Vēl viens olimpisko spēļu debitants Matīss Burģis ir vēsturisks debitants - viņš ir pirmais Latvijas galda tenisists, kurš spēlē olimpiskajā turnīrā. Stundu un 10 minūtes garā dramatiaskā cīņā Matīss ar 4:3 pārspēja kanādieti Pjēru-Luku Hinseju, kas tikai liecina par puiša raksturu (bija 2:0 un tad 2:2, 3:2, bet tad - 3:3, tomēr izšķirīgajā setā uzvarēja Matīss). Jācer, ka sekmīga debija spārnos jau šodien mačā pret pieredzējušo Alekseju Smirnovu no Krievijas, kurš ir savas komandas pirmais numurs. Ja izdosies uzvarēt, tad pretī stāsies pasaules 11. rakete Jians Tiani no Honkongas. Tikties ar viņu varētu būt labs papildus stimuls.
  3. Pekinā visvairāk zelta medaļu ieguva Ķīnas sportisti (51). Toreiz daudzi to norakstīja uz mājas sienu rēķina. Londonā pirmajā dienā ķīnieši ieguva 6 medaļas un 4 no tām ir zelta! Pekina turpinās Londonā? Ar atbildi pagaidīsim, taču skaidrs ir viens - olimpiskās spēles to rīkotāju valsti ne reizi vien jau ir pacēlušas jaunā un augstā kvalitātē daudzus sporta veidus. Ar resursiem (īpaši par cilvēku resursiem) ķīniešiem problēmu nav...


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!