Riodežaneiro paralimpisko spēļu čempions diska mešanā F52 medicīnas grupā Aigars Apinis bija ļoti priecīgs par izcīnīto zelta medaļu, jo viņam izdevās uzvarēt ļoti spēcīgā konkurencē.

Jau vēstīts, ka Apinis sacensībās triumfēja ar rezultātu 20,83 metri, izcīnot diezgan pārliecinošu uzvaru. Tā viņam bija ceturtā paralimpiskā zelta medaļa karjerā.

"Teikšu, ka es ar savu ceturto čempiona titulu visai priekšniecībai un komandai mazlietiņ spriedzi noņēmu. Tagad viņiem vārti ir vaļā, dariet!" intervijā "LMT Straume" teica Apinis. "Nekas nav vienkārši un viegli. Konkurenti bija stipri, bet es biju stiprāks."

Tomēr sacensību diena izvērtās diezgan saspringta, jo Apinis gandrīz neesot paspējis uz startu: "Mēs autobusā braucām pusotru stundu, gandrīz nokavējām pirmo izsaucienu arēnā. Skrējām pa galvu pa kaklu. Veiksme stāvēja man blakus."

Apinis arī stāstīja, ka viņam veiksmīgi izdevies aklimatizēties Rio laika zonai. Viņš arī atklāja, ka pirms došanās uz Rio bija nedaudz apslimis, taču viņam pietika spēka, lai veiksmīgi nostartētu.

"Jutu un zināju, ka būs, bet pārliecināts nebiju. Sportā nevar būt pārliecināts. Šie nebija sētas mači, šeit startēja labākie paralimpieši pasaulē," viņš turpināja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!