Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/ Ruslans Sorokins ceturtdien iekļuva Londonas olimpisko spēļu astotdaļfinālā.

Latvijas duets priekšsacīkstes noslēdza jau trešdien, taču viņu liktenis izšķīrās ceturtdien, jo vajadzēja sagaidīt citu priekšsacīkšu noslēgumu.

Priekšsacīkšu A grupā ceturtdien brazīlieši Alisons Ceruti/ Emanuels Rego ar 2-0 (26:24, 21:18) pieveica itāliešus Danieli Lupo/ Paolo Nikolai un izcīnīja pirmo vietu savā grupā.

Pēc šīs spēles kļuva skaidrs, ka četrās grupās trešo vietu ieguvēji būs ar vienu uzvaru trīs spēlēs. Tādējādi Samoilovs/ Sorokins, kuri palika trešie savā apakšgrupā ar divām uzvarām, ir nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā.

Atgādinām, ka otrs Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar uzvaru noslēdza priekšsacīkstes un savā grupā ieņēma pirmo vietu.

Pēc priekšsacīkstēm 16 labākie dueti turpinās cīņas par godalgām. No katras grupas tālāk tiks divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Savukārt atlikušās četras trešo vietu ieguvējas savā starpā sadalīs vēl divas ceļazīmes uz "play off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!