Foto: AFP/Scanpix
ASV vīriešu basketbola izlase svētdien izcīnīja savu kārtējo olimpisko čempionu titulu, un ar to noslēdzās Riodežaneiro spēļu sacensības.

Basketbola turnīra finālā ASV izlase ar rezultātu 96:66 pārliecinoši sagrāva Serbiju, kas pirmo reizi ieguva sudraba medaļas.

ASV izlasē 30 punktus guva Kevins Durants, 13 punktus sameta Demarkuss Kazinss, bet 12 punkti Kleja Tompsona kontā. Serbijas izlasē 14 punktus guva Nemanja Nedovičs.

Intriga šajā mačā bija vien pirmajā ceturtdaļā, kad serbiem izdevās izvirzīties vadībā, bet ceturtdaļas izskaņā ASV veica izrāvienu un ieguva četru punktu pārsvaru – 19:15. Turpinājumā amerikāņi laukumā dominēja un ar katru spēles minūti nonāca tuvāk uzvarai šajā spēlē. ASV izlases pārsvars vienubrīd pārsniedza 40 punktus, bet mača izskaņā serbi nedaudz deficītu samazināja.

ASV izlase olimpiskajās spēlēs uzvarēja trešo reizi pēc kārtas, bet kopumā amerikāņu basketbolistiem ir 15 zelta medaļas.

Jau ziņots, ka par Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra bronzas medaļas ieguvējiem svētdien kļuva Spānijas izlase, kas dramatiskā cīņā par trešo vietu ar rezultātu 89:88 pārspēja Austrālijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!