Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc pēdējās pārbaudes spēles paziņoja valstsvienības sastāvu Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Kā pēdējie no valstsvienības tika atskaitīti Rolands Šmits un Žanis Peneirs. Līdz ar to kļuva zināmi tie 12 spēlētāji, kuri dosies uz turnīru Belgradā.

Pēc sastāva nosaukšanas Bagatskis uzsvēra, ka Peiners un Šmits nav slikti spēlētāji. "Te nav runa par sliktiem un labiem spēlētājiem, mēs uzskatījām, ka šie 12 spēlētāji spēs labāk papildināt viens otru," pēcspēles preses konferencē sacīja Bagatskis.

Pirms pēdējām pārbaudes spēlēm no izlases tika atskaitīts arī Ronalds Freimanis, kurš bija piedalījies iepriekšējos Eiropas čempionātu finālturnīros. "Freimaņa atskaitīšana bija smagākais lēmums. Treneri uzskatīja, ka citi lielie spēlētāji Belgradā būs noderīgāki," turpināja treneris.

Latvijas basketbola izlase pēdējā pārbaudes spēlē sagrāva Irānas valstsvienību, uz pozitīvas nots noslēdzot gatavošanos turnīram. Dienu iepriekš tika izcīnīta pārliecinoša uzvara pār Jaunzēlandi.

"Šīs ir labas komandas, bet mūsu spēles kvalitāte bija augstāka. Šodien spēlējām kvalitatīvi, bija maz kļūdu un tehniskā brāķa. Bija pamatoti metieni, un šodien nebija disbalanss starp pamatsastāvu un spēlētājiem no soliņa," sacīja treneris. "Cerams, ka šīs spēles neradīs mūsu spēlētājos pašpārliecinātību. Neesmu priecīgs, ka spēles noslēdzās ar šādu rezultātu, jo gribēju redzēt sīvāku un smagāku cīņu, jo tas labāk sagatavotu cīņām Belgradā.

Rio kvalifikācija Latvijas izlasei sāksies ar spēli pret mums nezināmo Japānas izlasi, bet Bagatskis skaidroja, ka informācija ir iegūta pietiekami.

"Izmēģinājām daudz ko jaunu uzbrukumā, tāpēc sanāca tāda mīcīšanās spēles sākumā. Izmēģinājām jaunas kombinācijas arī aizsardzībā. Par Japānu mums ir informācija, esam redzējuši pietiekami daudz video," sacīja treneris.

Tāpat treneris bija apmierināts ar to, ka pēc garajām sezonām spēlētājus izdevās sagatavot turnīram Belgradā.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā pirmajā posmā Latvijas komanda spēlēs ar Japānas (4. jūlijā plkst. 19) un Čehijas (5.jūlijā plkst. 22) izlasēm. Apakšgrupas divas labākās komandas 8. jūlijā pusfinālā spēlēs ar kādu no otrās apakšgrupas komandām (Angola, Puertoriko un Serbija). 9.jūlijā – finālspēle, kuras uzvarētāji brauks uz Rio.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!