Foto: nn-basket.ru

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis un saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks bija priecīgi, ka pārbaudes spēlē pret Jaunzēlandi nācās spēlēt fizisku basketbolu.

"Mums bija jābūt gataviem fiziskai spēlei, bija jāspēlē citādāka aizsardzība nekā ierasts. Arī Rio kvalifikācijas pirmie pretinieki japāņi soda laukumā ātri savelkas, tāpēc vajadzēs atdot papildu piespēles. Man nepatīk, ka izmetām daudz tālmetienus, tomēr visi trīspunktnieki bija pamatoti," pēcspēles preses konferencē sacīja Bagatskis.

"Man patīk, ka laba līmeņa komandas nav viegli nolauzt pirmajā ceturtdaļā. Nebiju apmierināts, kā spēlē iegāja spēlētāji no maiņas, jo viņu +/- koeficents pirmās ceturtdaļas beigās un otrās sākumā bija krimināls. Pēc tam viņiem izdevās laukumā spēlēt veiksmīgāk," turpināja Latvijas izlases treneris.

Bagatskis sacīja, ka Latvijas izlases debitantam Ojāram Siliņam nevajadzētu darīt tikai "melno darbu", ko viņš pārsvarā veica savā klubā Itālijā: "Viņam vairāk jāuzņemas iniciatīva, aizsardzībā viņš lieliski sedz spēlētāju ar bumbu. Šodienas spēlē viņš guva punktus tikai tad, kad pats uzņēmās iniciatīvu."

Tāpat Bagatskis, kurš nākamsezon pildīs ambiciozā Turcijas kluba "Darussafaka Dogus" trenera asistenta pienākumus, sacīja, ka galvenais, lai tādi jaunie spēlētāji kā Siliņš, Rolands Šmits un Anžejs Pasečņiks būtu motivēti un laukumā pieņemtu pareizos lēmumus.

Pirms došanās uz Belgradu, kur notiks Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, Latvijas izlasei būs saliedēšanās pasākums. "Tas mums jau ir pierasti. Mēs stipri esam tikai kopā. Tur mēs tiksimies ar cilvēkiem, kuri ir lepni, ka ir latvieši, un kuriem Latvija nav tikai bizness," stāstīja valstsvienības treneris.

Tikmēr viens no Latvijas izlases rezultatīvākajiem spēlētājiem aizvadītajā mačā Jānis Strēlnieks uzsvēra, ka spēle pret Jaunzēlandi bija laba treniņspēle.

"Viņi spēlēja fizisku basketbolu. Mums vajadzēja sajust, ka neviens mūs neglaudīs. Pret Irānu būs vēl trakāk, jo tur būs vēl lielāki milži," sacīja Strēlnieks.

Strēlnieks aizvadīja pirmo spēli pēc potītes savainojuma izārstēšanas. Viņš traumu guva Vācijas bundeslīgas finālsērijas spēlē, bet nelielais atpūtas laiks bijis pietiekams, lai atgūtos.

"Pēc sezonas palika sliktāk. Tagad viss ir kārtībā, pārbaudēs pirms šodienas spēles ārsti pateica, ka nav nekādi zili brīnumi – viss ir kārtībā. Treneri ļāva atpūsties, bet motivācija nav jāmeklē, jo tā ir olimpiskā kvalifikācija," uzsvēra Strēlnieks.

Jau vēstīts, ka pirmspēdējā pārbaudes spēlē pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā ar rezultātu 84:55 (26:21, 21:10, 18:15, 19:9) Latvijas izlase pārliecinoši pārspēja Jaunzēlandes valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!