Foto: stock.xchng

Divkārtējais Eiropas čempionāta medaļnieks boksā Nikolajs Grišuņins svētdien piedzīvoja zaudējumu Azerbaidžānā notiekošā Riodežanero olimpisko spēļu noslēdzošā kvalifikācijas turnīra astotdaļfinālā un zaudēja cerības piedalīties četrgades nozīmīgākajā sporta notikumā.

Svara kategorijā līdz 81 kilogramam priekšsacīkšu trešās kārtas cīņā Grišuņins pēc punktiem ar 0-3 piekāpās Oleksandram Hižņakam no Ukrainas un nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu. Divi tiesneši ukrainim atdeva uzvaru ar rezultātu 30:27, bet viens - ar 29:28.

Grišuņins parasti startē svara kategorijā līdz 91 kilogramam, taču pirms šīm sacensībām viņš pārgāja uz vieglāku kategoriju, jo tajā tiks sadalīts daudz vairāk ceļazīmju.

Grišuņins ir līdz šim vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis godalgas augstākās raudzes sacensībās - viņš ir 2008. un 2015. gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas laureāts.

Savā pirmajā cīņā Grišuņins piektdien ar 3-0 pēc punktiem uzvarēja Norvēģijas pārstāvi Surho Šamilovu.

Cerības uz dalību olimpiskajās spēlēs pagaidām vēl saglabā cits Latvijas bokseris Artjoms Ramlavs, kuram svarā līdz 60 kilogramiem priekšsacīkšu pirmā kārta bija brīva, bet otrās kārtas duelī viņš sestdien ar 3-0 pēc punktiem uzveica kenijieti Nikolasu Okongo Okotu.

Priekšsacīkšu trešajā kārtā Ramlavs otrdien spēkosies ar marokāni Hamzu Rabī, bet šī dueļa uzvarētājs jau sasniegs turnīra ceturtdaļfinālu.

Svētdien turnīru uzsāka arī Artūrs Ahmetovs, kurš startē svara kategorijā līdz 64 kilogramiem, tomēr viņš priekšsacīkšu otrajā kārtā ar 0-3 piekāpās Tunisijas bokseri Ahmedam Mejram. Šajā cīņā divi tiesneši Mejram uzvaru deva ar rezultātu 30:27, bet viens ar 30:26.

Līdz ar to turnīrs arī Ahmetovam jau noslēdzies.

Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies pieci labākie bokseri svara kategorijās līdz 52, 56, 60, 64, 69, 75 un 81 kilogramam. Tāpat ceļazīmes uz Olimpiādi izcīnīs finālisti svara kategorijā līdz 49 kilogramiem, kā arī uzvarētāji kategorijās līdz 91 un virs 91 kilograma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!