Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules ātrākais sprinteris Useins Bolts no Jamaikas uzsvēris, ka viņš ir pilnībā gatavs gaidāmajām Londonas olimpiskajām spēlēm.

Pasaules rekordists 100 metru un 200 metru distancēs Bolts atzina, ka viņš spējis atgūties no kādas noslēpumainas problēmas, kas ietekmēja sprintera gatavošanos Londonas Olimpiādei.

Šī mēneša sākumā Bolts Jamaikas olimpiskās atlases sacensībās abās distancēs piekāpās Johanam Bleikam, bet vēlāk Bolts atsauca dalību "Dimanta līgas" posmā Monako, sūkstoties par kādu "nelielu problēmu".

Tomēr svētdien Bolts atzina, ka tagad viņš ir pilnībā vesels un apņēmības pilns aizstāvēt savus olimpiskā čempiona titulus 100 un 200 metru distancēs.

"Smagi trenējos un ar lielām cerībām raugos Londonas olimpisko spēļu virzienā," izteicās Bolts, sīkāk neinformējot par savas fiziskās formas stāvokli.

Bolts sestdien Anglijas pilsētā Birmingemā, kur sprinteris aizvada treniņnometni pirms Londonas olimpiskajām spēlēm, noskatījās Betmena cikla jaunāko filmu "The Dark Knight Rises" ("Tumšais bruņinieks atgriežas").

"Tā bija interesanta un man patika," par filmu izteicās Bolts.

Kā ziņots, Pekinas olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem Bolts bija labākais gan 100, gan 200 metru sprinta distancēs, gan arī palīdzēja Jamaikai triumfēt 4x100 metru stafetē.

Savukārt pagājušajā gadā Dienvidkorejā notikušajā pasaules čempionātā Bolts kļuva par uzvarētāju vien 200 metru skrējienā, jo 100 metros viņš par pāragru startu tika diskvalificēts.

Londonas olimpiskās spēles sāksies jau 27.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!