Foto: F64

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva šobrīd gatavojas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, taču nevēlas sev radīt papildus spiedienu un domāt par medaļas izcīnīšanu, kā tas bija pirms Londonas spēlēm.

Šīs Grigorjevai būs otrās olimpiskās spēles, jo pirms četriem gadiem viņa startēja Londonā, kur izcīnīja devīto vietu. Četrkārtējā Eiropas čempione Grigorjeva būs vienīgā Latvijas pārstāve Riodežaneiro olimpisko spēļu cīņas sacensībās, turklāt viņa būs viena no galvenajām valsts pretendentēm uz godalgu izcīnīšanu. "Olimpiādē var notikt viss, un desmit cīkstones ir tikpat kā vienāda līmeņa sportistes. Katra no viņām var tikt pie medaļas. Man šajās olimpiskajās spēlēs galvenais ir parādīt to lielo darbu, ko par šiem gadiem esmu ieguldījusi. Negribu domāt par medaļu, jo uz Londonu braucu ar domu izcīnīt zeltu. Šoreiz negribu sevi ielikt rāmjos un uzlikt sev spiedienu," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Girgojeva.

Pašlaik brīvā stila cīkstone atrodas Spānijā, kur aizvada treniņnometni, tur viņa atradīsies līdz svētdienai. "Šobrīd ar treneri un savu komandu esam Spānijā, kur būšu līdz svētdienai. Savukārt pēdējā treniņnometne man būs Somijā, kad atbrauks arī Vācijas izlase ar vairākiem spēcīgiem sportistiem. Tur trenēšos 20 dienas, bet pēc tam uz nedēļu atgriezīšos Latvijā, lai 15. augustā lidotu uz Riodežaneiro," savus plānus atklāja Grigorjeva. "Arī Spānijā daudzas cīkstones gatavojas olimpiskajām spēlēm, tāpēc treniņos ir, pret ko cīnīties. Man līdzi brauc arī sparingpartneris no Kaļiņingradas, kurš sacensībās pārstāv Lietuvu."

Šoreiz Grigorjeva nolēmusi uz olimpiskajām spēlēm doties vien pāris dienas pirms starta. "Sapratām, ka ir jālido vai nu laicīgi pirms sacensībām, vai neilgi pirms starta. Starpība ar Riodežaneiro ir sešas stundas, un aklimatizācijai ir nepieciešama viena stunda dienā. Līdz ar to būtu jālido sešas dienas agrāk jeb 9. augustā, ko darīs arī mana komanda. Tomēr es esmu nolēmusi lidot 15. augustā, bet starts man paredzēts 18. augustā, viņa stāsta. "Londonas olimpisko spēļu pieredze man īpaši par labu nenāk. Toreiz lidojām jau trīs nedēļas pirms starta un visu laiku domāju par Olimpiādi. Iespējams, kaut kur "pārdegu" un lidot tik ātri bija liela kļūda."

Savu pirmo pretinieci Rio spēlēs Grigorjeva noskaidros svēršanās dienā 17. augustā. Tad arī viņa sāks gatavoties attiecīgajai sāncensei un izstrādāt taktiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!