Foto: F64

Latvijas basketbola izlasei neizdevās nospēlēt gudri pret individuāli spēcīgiem basketbolistiem, kas arī bija viens no iemesliem, kāpēc tika piedzīvots zaudējums Puertoriko valstsvienībai, uzskata uzbrucējs Ojārs Siliņš.

Latvijas izlasei cīņa par Riodežaneiro olimpisko ceļazīmi noslēdzās Belgradā notiekošā kvalifikācijas turnīra pusfinālā, piekāpjoties Puertoriko ar 70:77.

"Nenospēlējām pietiekami gudri pret komandu, kas praktiski visus punktus guva uz individuālo meistarību, nevis komandas spēli. Viņi savāca daudz uzbrukuma bumbas, līdz ar to aizsardzībā ir grūtāk spēlēt, kad viņiem ir otrās iespējas uzbrukumi," pēcspēles atzina Siliņš, kurš mačā izcēlās ar 13 punktiem.

To pašu sarunā ar žurnālistiem uzsvēra arī Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Jānis Timma, kurš sameta 16 punktus: "Paši neiemetām savus metienus, kā arī devām viņiem otrās iespējas."

"Pirmajā puslaikā īpaši uzbrukums negāja, bija kļūdas. It kā mēs izmetām bumbu ārā uz brīvo spēlētāju, bet vajadzēja būt daudz reizes vairāk pacietīgākiem. Otrajā puslaikā mēs bišķi labāk darījām, bet ne visas 40 minūtes," turpināja Siliņš.

"Viņiem ir divi ļoti labi saspēles vadītāji, kas taisa spēli. Tāda klase kāda ir viņiem nozīmē daudz, bet mums vajadzēja būt uzmanīgākiem uz katru epizodi un koncentrēties, kā viņus apstādināt. To mēs dažreiz neizdarījām," izlases debitants Siliņš sacīja noslēgumā.

Tikmēr Aigars Šķēle pēc spēles atzina, ka no iekļūšanas sastāvā viņš ieguva pietiekami daudz: "Nu neko, ir jāiet tālāk. Pašam izdevās tikt izlases sastāvā, iziet laukumā un gūt vērtīgu pieredzi. Ieguvu daudz trenējoties ar mūsu "džekiem"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!