Foto: F64

Latvijas basketbola izlase nedrīkst nenovērtēt Japānas valstsvienību, kas ir pirmā pretiniece Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, jo katras spēles likme nežēlīgajā izspēles sistēmā ir ļoti liela, uzskata komandas kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas un Japānas valstsvienības pirmdien, 4. jūlijā, atklās Belgradā notiekošo kvalifikācijas turnīru, spēkojoties pulksten 19:00. Jānis Blūms ir vienīgais Latvijas izlases spēlētājs no šī sastāva, kurš savā karjerā spēlējis pret Japānu. To viņš darīja jauniešu valstsvienības rindās.

"Japāņi bija mazi un ātri. Toreiz vēl arī ar krekliem pēc spēles samainījos. Tas bija 1999. gadā, sen atpakaļ. Izrādās, ka viņiem komandā arī ir viens spēlētājs no tā gada – Juta Tabuse. Toreiz mēs uzvarējām, jāuzvar ir atkal," žurnālistiem stāstīja Blūms.

"Japāna ir līdzīga komanda Irānai un Jaunzēlandei, ja mēs viņus nenovērtēsim, tad būs problēmas. Jāpieskata būs mazie spēlētāji, jo viņi daudz met trīspunktu metienus. Jākoncentrējas un jāspēlē sava spēle," turpināja izlases kapteinis. "Šogad mums motivācija ir laba, esam labi pastrādājuši pa šo mēnesi. Esam četras spēles no olimpiādes, likme ir liela, jo izspēles sistēma ir nežēlīga."

"Uz papīra esam favorīti, bet tas ir jāpierāda laukumā. Pēdējā laikā basketbolā notiek daudz pārsteigumu. Mums jākoncentrējas, jāspēlē sava spēle un jāizbauda basketbols, jo šāds turnīrs mūsu paaudzei ir pirmo reizi," uzsvēra Blūms.

Izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atklāja, ka Latvijas spēlētāji ir ļoti noilgojušies pēc spēlēšanas, tāpēc treniņos brīžiem ir ļoti uzvilkti. Blūms, kuram pagājušajā sezonā bija nopietna trauma, to apstiprināja.

"Es kādu laiku esmu izlaidis, tāpēc ļoti gribu spēlēt. Katra sportista sapnis ir aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm. Ja tāda iespēja ir, tad tā ir jāizmanto," sacīja basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!