Foto: Reuters/Scanpix

Amerikānis Konors Fīldss piektdien kļuva par otro olimpisko BMX čempionu šā sporta veida olimpiskajā vēsturē, nomainot šajā godā Latvijas sportistu Māri Štrombergu, kuram Rio olimpiāde noslēdzās ceturtdaļfinālā.

Pusfinālos uzvarēja abi Austrālijas pārstāvji Entonijs Dīns un Sems Vilobijs, taču finālā viņiem vairs tā nepaveicās, un pirmais finišā iebrauca amerikānis Konors Fīldss, kurš kopā ar savu tautieti Nikolasu Longu izrādās brauciena vadībā. Konkurenti brauciena laikā saķēra un apsteidza Longu, un sudraba medaļu ieguva holandietis Jelle van Gorkoms, kurš uzvarētājam zaudēja septiņas sekundes desmitdaļas.

Bronzu fotofinišā ieguva kolumbietis Karloss Alberto Ramiress, kurš izrādījās par 0,005 sekundēm ātrāks par Longu.

Kā zināms, kopš BMX iekļaušanas olimpisko spēļu programmā, līdz šim šajā sporta veidā bija tikai viens olimpiskais čempions, Māris Štrombergs, kurš uzvarēja 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas spēlēs.

Sieviešu konkurencē par "Štrombergu brunčos" kļuva kolumbiete Mariana Pohona, kura arī tagad ir divkārtējā olimpiskā čempione un pirmā kas sasniegusi šo divkāršo panākumu. Finišā Pohona par 0,342 sekundēm apsteidza amerikānieti Elisu Poustu, bronza venecuēlietei Stefānijai Ernandesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!