Svētdien, 3. jūlijā, Liepājas pludmalē pie Jūrmalas parka norisinājās jau piektais un priekšpēdējais sporta un izklaides sērijas "Enerģiju olimpiešiem" pasākums, kuru, spītējot laika apstākļiem, kuplā skaitā apmeklēja lieli un mazi aktīva dzīvesveida cienītāji ar mērķi atbalstīt uz Rio olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus.

Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairākās jautrās aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo "Enerģijas lāpu" un vienojoties kopējam enerģijas žesta fotouzņēmumam.

Lai nodotu olimpiešiem savu enerģiju, Liepājas iedzīvotāji un pilsētas viesi jau no plkst. 12:00 varēja demonstrēt spējas 10 dažādās enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīgā buļļa mugurā, lecot ar lecamauklu, griežot riņķi, sitot veseri, ceļot svaru bumbas, pievelkoties un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt krāšņo "Elektrum Enerģijas lāpu".

Pasākuma ievaddaļā ar enerģisku iesildīšanos apmeklētājus sveica Latvijas sporta izcilnieki - Eiropas čempions un daudzkārtējais Latvijas čempions motokrosā Lauris Freibergs, basketbola kluba "Liepāja/Triobet" spēlētājs Arnolds Helmanis, kā arī bijušais Latvijas izlases bobslejists un Turīnas ziemas Olimpisko spēļu dalībnieks Reinis Rozītis. Dienas gaitā ikviens interesents varēja ne tikai aprunāties un nofotografēties, bet arī mēroties spēkiem ar klātesošajiem sportistiem kādā no enerģijas vākšanas disciplīnām.

Uzreiz pēc iesildīšanās aktivitātēm apmeklētāji tika aicināti nodoties enerģijas dāvāšanai un izklaides programmas baudīšanai, savukārt jau plkst. 13:00 uz skatuves kāpa pasākuma īpašie viesi – AS "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss un Latvijas Radio ziņu diktors Gunārs Jākobsons, kuri klātesošos sveica ar iedvesmojošām uzrunām, lai pēcāk rādītu sportisku piemēru un iesaistītos enerģijas uzkrāšanā, raidot grozā basketbola soda metienus. Svinīgo uzrunu video formātā apmeklētājiem bija sarūpējis arī Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis, kurš, lai arī nevarēja ierasties klātienē, domās bija kopā ar olimpiešiem.

"Šovasar mūsu sportistus sagaida ļoti nozīmīgs notikums – Rio Olimpiskās spēles. Jau pati iespēja tajās piedalīties un pārstāvēt mūsu valsti, manuprāt, ir fantastisks panākums katram sportistam, taču ikvienam no viņiem ļoti svarīgs ir arī līdzjutēju atbalsts, un tāpēc "Elektrum" ar lepnumu organizē šo pasākumu, lai mēs visi kopā varētu mūsu sportistiem tik nepieciešamo atbalstu sniegt, savācot savu enerģiju un nosūtot viņiem, lai palīdzētu tālākos startos," teica AS "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

Tikmēr Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis video uzrunā no Valmieras uzsvēra, ka "mēs esam daudz strādājuši, lai Liepāja kļūtu par pirmo Eiropas sporta pilsētu Baltijā. Arī šajā nedēļas nogalē esmu kopā ar Liepājas sporta delegāciju Latvijas Olimpiādē Valmierā, kur olimpieši sevi pierāda visdažādākajos sporta veidos. Mums, liepājniekiem, ir raksturīga apņēmība, milzīgs spēks un neparasta enerģija, ar ko mēs vēlamies dalīties ar mūsu olimpiešiem Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs. Liepājas iedzīvotāju vārdā Latvijas olimpiešiem novēlu lai pēc grūtā darba un izlietajiem sviedriem jūs sajustu lielu izsalkumu pēc sasniegumiem un panākumiem un lai jums izdodas Rio parādīt iespējami un neiespējami labāko rezultātu. Lai veicas! "

Enerģiskā pasākuma vadītāja lomā jau ierasti iejutās atraktīvais Armands Simsons, savukārt par uzlādējošu muzikālo noformējumu rūpējās Normunds Jakušonoks ar pavadošo grupu un DJ Kārlis Blumfelds. Dienas gaitā apmeklētāji tika aicināti baudīt arī plašu izklaides aktivitāšu programmu - ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, "Elektrum" energoefektivitātes centra padomus, Latvijas Radio tiešraides, atraktīvus konkursus, jautras atrakcijas un spēles pašiem mazākajiem censoņiem, kā arī vienojošo enerģijas žestu un "Enerģijas lāpas" uzlādes foto mirkli pasākuma kulminācijā. Papildus tam klātesošie varēja nodot arī īpašus video sveicienus Latvijas olimpiešiem, kas jau drīzumā tiks izvietoti mājaslapā www.energijuolimpiesiem.lv.

Apvienojot entuziasma pilno pasākuma dalībnieku spēkus, dienas gaitā tika savākts necerēti liels enerģijas daudzums: 6475 lēcieni ar lecamauklu, 256 basketbola bumbas metieni grozā, 5838 pietupieni ar svara bumbu, 344 loka šāvieni mērķī, 23 min. un 38 sek. buļļa mugurā, 6 h, 6 min un 1 sek. riņķa griešanā, 1120 pievilkšanās reizes, kā arī 771 punkti vesera sišanas disciplīnā. Buļļa savaldīšanas rekords pieaugušo kategorijā bija 32 sekundes, lēkšanā ar lecamauklu vienas minūtes laikā tika uzstādīts rekords 193 lēcienu apmērā, pievilkšanās stacijas labākais sniegums bija 24 reizes, trīs skaļāko uzvaras sauciena autora uzstādītais rezultāts bija 130 decibeli, savukārt riņķa griešanā sasniegtais rekords bija 2 h un 29 min.

Jau nākamajā nedēļa nogalē, 10. jūlijā, Rīgā norisināsies kampaņas "Enerģiju olimpiešiem" vērienīgais noslēguma pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!