Foto: AP/Scanpix
Svētdien Riodežaneiro noslēdzās XV vasaras paralimpiskās spēles, kuras Latvijai izvērtās ļoti veiksmīgas - ar četrām izcīnītām medaļām, no kurām divas bija augstākā kaluma.

Tāpat kā atklāšanas ceremonija, arī noslēgums tika veidots tradicionālajā brazīliešu karnevāla stilā, ar ritmisku mūziku, dejām, dziesmām un emocionālo aizrautību, kas tik raksturīga šai nācijai, suminot paralimpisko sportistu gribasspēku, neatlaidību, izturību un cīņassparu.

Lai arī pirms paralimpisko spēļu sākuma pastāvēja bažas par to veiksmīgu norisi finansiālu sarežģījumu dēļ, sacensības aizritēja lieliskā sportiskā gaisotnē, ko apliecina rekordu skaits - Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs tika laboti kopumā 209 pasaules rekordi, no kuriem viens tagad pieder arī Latvijai - Diānas Dadzītes rekords šķēpmešanā.

Kopumā Rio startēja vairāk nekā 4300 sportistu no 159 valstīm, sadalot vairāk nekā 1500 medaļu komplektus. Paralimpisko atlētu cīņas klātienē vēroja pāri par diviem miljoniem līdzjutēju, ko īpaši uzslavēja Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!