Foto: Reuters/Scanpix
Iespaidīga cīņa otrdien risinājās olimpiskajā svarcelšanas turnīra vīriešiem svara kategorijā virs 105 kilogramiem - divkārt labots pasaules rekords un divas medaļas Gruzijai, zelta un bronzas.

Par olimpisko čempionu, pasaules un olimpisko rekordistu summā kļuva Gruzijas svarcēlājs Laša Talahadze, kurš pacēla 473 kilogramus - 215 kg raušanā un 258 kg grūšanā.

Raušanā Talahadze apmainījās ar rekordiem ar irāni Behdadu Salimikordasjabi. Vispirms gruzīns pacēla 215 kg, kas uz to brīdi bija jauns pasaules rekords, bet uzreiz pēc tam irānis to laboja par vienu kilogramu. Grūšanā Salimikordasjabi gan palika bez rezultāta un sacensības noslēdza devītajā vietā, taču viņam ir pasaules un olimpiskā rekordists gods raušanā.

Grūšanā Talahadze bija ārpus konkurences, paceļot 258 kilogramus. Tuvākais sekotājs šai disciplīnā bija armēnis Rubens Aleksanjans ar 245 kilogramiem, taču viņam mazāks rezultāts raušanā un cīņā par medaļām Armēnijas sportists līdz ar to neiesaistījās.

Sudraba medaļu ieguva cits Armēnijas svarcēlājs, Gors Minasjans, kurš summā pacēla 451 kilogramu, 210 kg raušanā un 241 grūšanā. Bronzas medaļa otram Gruzijas sportistam šajā svara kategorijā, Iraklijam Turmanidzem, kurš sasniedza 448 kg summu (207+241).

Šajā svara kategorijā startēja arī Igaunijas pārstāvis Marts Seims. Viņš izcīnīja sesto vietu, summā paceļot 430 kg (187+243).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!