Hakeri mēģinājuši uzlauzt Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) mājas lapas internetā ar mērķi iegūt pieeju datu bāzei, kas satur informāciju par dopinga lietošanā pieķertiem vieglatlētiem, ziņo aģentūra AP.

Ielaušanās mēģinājumu WADA fiksējuši pirmās olimpiskās nedēļas laikā, taču nav skaidri zināms, kad tieši veikti hakeru uzbrukumi. Paziņojums par WADA lapas uzlaušanu parādījies "YouTube" vietnē, un aģentūra "veikusi operatīvu izmeklēšanu, kas parādījusi, ka mājas lapa nav uzlauzta, taču ir noticis mēģinājums," paziņojusi WADA komunikāciju koordinatore Megija Duranda.

Attiecīgās datu bāzes lietotāji esot saņēmuši tā sauktos pikšķerēšanas e-pastus it kā no WADA ar prasību atklāt pieejas paroles. Aģentūra gan neatklāj, cik personas ir saņēmušas šo datus izmānošo elektronisko vēstuli. Datu bāzes lietotāji tikuši brīdināti par pikšķerēšanas mēģinājumiem.

CAS apstiprinājusi, ka noticis mēģinājums uzlauzt tās mājas lapu, taču CAS ģenerālsekretārs Metjū Rībs norādījis, ka "tas nav pirmais mēģinājums un noteikti nebūs pēdējais". Viņš uzsver, ka visa CAS mājas lapā esošā informācija esot "publiska".

"YouTube" kanālā kāds lietotājs, kurš nosaucis sevi par poļu hakeru pārstāvi, ievietojis CAS mājas lapas attēlu ar uzrakstu: "Mēs aizmirsām, ka sports ir šķirts no politikas (sic). Lūdzu, piedodiet mums." CAS mājas lapa nebija pieejama naktī uz ceturtdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!