Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) ir noraidījusi krievu slavenās kārtslēcējas Jeļenas Isinbajevas individuālo pieteikumu startam 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, paziņojusi sportiste.

"Dārgie draugi un masu mediju pārstāvji, informācija par to, ka es it kā neesmu iesniegusi IAAF pieteikumu startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ir meli. Pirms 20 minūtēm es saņēmu no IAAF sekretāra noraidošu atbildi. Diemžēl, man nav izdarījuši izņēmumu. Uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm mani nepalaida. Brīnums nenotika. Paldies visiem par atbalstu, milzīgs paldies! Nav lemts man startēt Rio!" ierakstījusi Isinbajeva savā "Instagram" kontā.

Kā ziņojām, IAAF 17. jūnijā lēma par Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikācijas atstāšanu spēkā, kas nozīmē aizliegumu Krievijas vieglatlētiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Starptautiskā Olimpiskās komiteja (SOK) lēma par atļaušanu individuāliem sportistiem, kuri nav iesaistīti dopinga skandālos, startēt Rio. Tā rezultātā tāllēcējai Darjai Klišinai tika dota atļauja piedalīties gaidāmajā Olimpiādē. Isinbajeva kopā ar 67 Krievijas vieglatlētiem iesniedza Sporta Arbitrāžas tiesā apelāciju, bet tā tika noraidīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!