Foto: F64

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece ir ļoti priecīga par izcīnīto devīto vietu Londonas olimpiskajās spēlēs, bet uzskata, ka rezultātus joprojām ir iespējams uzlabot visās disciplīnās.

Kā ziņots, sacensībās Ikauniece iekrāja 6414 punktus, atkārtojot Aigai Grabustei piederošo Latvijas rekordu.

"Esmu priecīga. Pēc šķēpa mešanas padomāju, ka varētu pat vēl mazliet augstāk, bet jāatceras, ka uz šejieni braucu ar domu par labāko divpadsmitnieku," pēc starta sarunā ar Latvijas žurnālistiem secināja Ikauniece. "Vēl nedaudz pietrūkst, lai sasniegtu augstāku rezultātu. Ja vien būtu izdevušās parasti sekmīgās disciplīnas. To atstāsim citām sacensībām."


Runājot par pēdējo disciplīnu - 800 metru skrējienu - Ikauniece secināja, ka iesākusi pārāk ātri. "Tā nevajadzēja, bet bija viegli skriet, pūlis uzmundrināja, tāpēc gadījās. Tomēr beigās nemaz tik viegli nebija. Pēc sacensībām gan bija liels nogurums un pat bija grūti turēt līdzi pārējām meitenēm goda aplī. Kamēr neapsēdies, vēl viss kārtībā, bet, kad piecelies atkārtoti, tad vairs neko nevari."

Goda aplī Latvijas septiņcīņniece atradās pašā sportistu "karavānas" beigu daļā ar lietuvieti Austru Skujīti, kura ieņēma piekto vietu. "Viņa jau saprata [par pēdējā disciplīnā zaudēto medaļu]. Bija mazliet bēdīga."

Vislielākais prieks Ikauniecei Olimpiādē ir par startu 200 metru skrējienā un sasniegtu labu rezultātu lodes grūšanā. "Tāpat arī 800 metri bija labi."

Salīdzinājumā ar Eiropas čempionātu, kad viņa iepriekšējo reizi laboja personisko rekordu summā, šoreiz mazāk karjeras labāko sasniegumu bija atsevišķās disciplīnās.


"Spēks vēl nāk klāt, bet nākotnē tik daudz disciplīnās vienā reizē tiešām būs grūti labot rekordus," Ikauniece atcerējās Helsinkus, kad karjeras labākos rezultātus laboja gandrīz visās disciplīnās un summā. "Lai nāktu klāt visvairāk punktu, nākotnē varētu pielikt barjerskrējienā, šķēpmešanā un arī 800 metros, bet kopumā, protams, visas var uzlabot."

Ikauniecei jau pirmdien jāatstāj Londona, bet viņa ļoti cer, ka izdosies sarunāt palikt ilgāk. "Vēl negribu mājās, bet vēlos doties atbalstīt Latvijas sportistus. Olimpiskais stadions man atstāj ļoti labas emocijas, bet treneris vispār ir sajūsmā. Es jau esmu vairāk pieradusi."

Savukārt otra Latvijas pārstāve septiņcīņā Londonas Olimpiādē Grabuste papēža sāpju dēļ piektdien bija spiesta izstāties no sacensībām. Grabustei, kura pēc trijām disciplīnām kopvērtējumā ieņēma 24.vietu, papēdis sācis sāpēt vēl Latvijā. Pirms Londonas olimpisko spēļu trešās disciplīnas - lodes grūšanas - viņai tika injicēti pretsāpju līdzekļi, tomēr sāpes bijušas pārāk lielas, tāpēc Grabuste pieņēma lēmumu izstāties no turpmākām sacensībām.

Jau vēstīts, ka pirms vairāk nekā mēneša Ikauniece negaidīti izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā, sasniedzot jaunu līdzšinējo personisko rekordu - 6335 punkti. Toreiz viņa par desmit punktiem apsteidza Grabusti.

Grabuste pirms četriem gadiem Pekinā ierindojās 19.vietā, bet Ikauniecei šī bija olimpiskā debija.

Kā ziņots, Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Par medaļām Londonā līdz 12.augustam cīnīsies aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!